25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 25 de maig de 2015

Ciutat Vella m'encanta

Ciutat Vella m'encanta és el nom de la coral integrada per alumnes dels cursos de català del CNL de Barcelona i gent de la ciutat amb ganes de participar-hi. Aquesta iniciativa va néixer el 2013 gràcies a la col·laboració entre la Delegació de Ciutat Vella del CNL i l'escola de Música JPC, a partir del programa "Aprèn català tot cantant".

Ciutat Vella m'encanta

Els membres de la coral es troben un cop a la setmana a l'Espai Avinyó Llengua i Cultura per cantar amb la direcció de Cristina Colomer, membre de l'escola JPC, i l'acompanyament de la professora Reina Baquer.

Durant l'hora i quart que dura l'assaig setmanal de la coral, els integrants, a banda de cantar i aprendre noves cançons, tenen l'oportunitat de reforçar la pronunciació, el vocabulari i l'expressió oral, que també els ajuda a comunicar-se amb més seguretat i fluïdesa.

Les sessions comencen amb un escalfament del cos i la veu, i a continuació, es passa a llegir en veu alta la cançó, posant especial atenció a la pronunciació i el significat. A partir d'aquí, ja es comença a cantar la cançó de manera segmentada cosa que facilita l'aprenentatge de la melodia, les diferents veus i l'estructura de la cançó. Al llarg de la sessió els alumnes compten també amb els apunts de llengua de la professora Reina Baquer que pot anar aclarint els dubtes que sorgeixen espontàniament.

Els 12 membres de la coral, que s'hi van apuntar motivats per millorar l'aprenentatge del català, coincideixen que la coral els ha estat molt útil per reforçar la pronunciació. A més a més, reconeixen que els ha ajudat a trobar un espai de companyia on passar-ho bé cantant; aprendre temes del cançoner popular; connectar amb el cos i, finalment, descobrir racons de la ciutat, gràcies als concerts que han anat organitzant (el més recent es va fer a la Biblioteca de Sant Pau - Santa Creu a la Diada de Sant Jordi).

En definitiva Ciutat Vella m'encanta ofereix un espai de trobada, d'intercanvi i gaudi on la llengua i la música són ben vives.

Per formar part de la Coral Ciutat Vella m'encanta:

  • Cal emplenar la butlleta d'inscripció que us donaran al carrer Avinyó, 52 (de dl a dv de 9 a 21 h).
  • La inscripció és oberta.
  • L'horari d'assaig és divendres de les 11.45 h a les 13 h
  • Activitat de pagament (20 euros / trimestre)

Delegació de Ciutat Vella del CNL de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes