25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 27 de maig de 2008

La Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell s'afegeix al programa "Voluntariat per la llengua"

El voluntaris vendrellencs podran participar de franc en les activitats que organitzi la biblioteca

El Centre de Normalització Lingüística de Tarragona i la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell han signat un acord de col·laboració pel qual aquesta última s’adhereix al programa de difusió de l’ús del català "Voluntariat per la llengua", que promouen el Consorci per a la Normalització Lingüística i la Secretaria de Política Lingüística.
La Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell s'afegeix al programa La directora de la biblioteca, Àngels Colom, va signar l’acord el 14 de maig davant del representant i dinamitzador del programa "Voluntariat per la llengua" de l’Oficina de Català (OC) del Vendrell.

Aquest acord pretén trobar marcs de comunicació i relacions socials d’ús de la llengua catalana, tenint en compte que el teixit de les entitats d’una població és un espai privilegiat de comunicació i relacions socials. La biblioteca és, per tant, un espai imprescindible en aquest sentit: a la vegada que és un focus cultural d’especial interès, és també un pol d’atracció d’activitats de caràcter lúdic i de relació social.

D’altra banda, la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell (c. Major, 18) facilitarà als seus usuaris informació del programa i podrà organitzar, juntament amb l’OC del Vendrell, activitats culturals per als participants en el programa "Voluntariat per la llengua". Així mateix, les persones inscrites al Voluntariat podran acudir lliurement a les activitats que organitza la mateixa biblioteca.

   Més de 6.000 parelles


L’any 2007, a tot Catalunya, es van constituir 6.304 parelles lingüístiques, cosa que va representar un 40,23% d'augment respecte del 2006. A més, van col·laborar amb el programa 495 entitats, hi van participar 2.623 establiments i es van organitzar 331 activitats. En la primera etapa del Voluntariat (2003-2006) es van fer gairebé 14.500 parelles.

"Voluntariat per la llengua" és un programa de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.


OC del Vendrell
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes