25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 6 de febrer de 2015

Pau Vidal comenta la seva obra 'Aigua bruta' i parla del futur de la llengua

Els alumnes de català havien llegit i treballat aquesta novel·la

Pau Vidal comenta la seva obra 'Aigua bruta' i parla del futur de la llengua

Emmarcat en el programa de la Institució de les Lletres Catalanes Autors a les aules, per cloure el curs de català que ha organitzat l'Oficina de Català de Sant Quirze del Vallès, el dia 4 de febrer Pau Vidal va venir a la Masia Can Feliu a comentar la seva novel·la Aigua bruta. Els alumnes de Suficiència 2 l'havien llegida i treballada durant aquest semestre del curs i van parlar-ne una bona estona amb l'autor.


Aigua bruta, obra guanyadora del Premi de literatura científica l'any 2005, és una novel·la negra amb una trama sobre la contaminació de les aigües. El protagonista, un filòleg, es veu implicat en la resolució de diversos assassinats  durant el seu treball de camp de recerca lingüística.

Un dels aspectes més interessants d'aquesta novel·la és que reflecteix la riquesa de la llengua catalana i hi trobem diferents varietats geogràfiques i socials. Aquest especial tractament de la llengua reflectit en l'obra va generar força debat amb l'autor, sobretot per l'ús de barbarismes i paraules no recollides al diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans. Pau Vidal va dir que a ell, més que la llengua correcta, li interessava la llengua genuïna.

Preocupació per la situació del català

Durant la xerrada, Pau Vidal va mostrar la seva preocupació per la situació de la llengua catalana i, tot referint-se al seu darrer llibre El bilingüisme mata, va defensar que el debat sobre el futur de la llengua corresponia als experts i que calia deixar de banda els aspectes més sentimentals. Crític amb el paper que hi juguen els polítics, es va mostrar convençut que amb noves lleis es podria mantenir la llengua catalana.

Llibres de regal

Per fer més amena la xerrada, Pau Vidal va anar fent preguntes als assistents i regalava llibres seus a qui les encertava. D'aquesta manera també reflectia una altra vessant seva: és autor dels mots encreuats en català d'El País des de l'any 1992 i ha participat en jocs televisius amb la llengua com a rerefons (Joc de paraules i Tot B).Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes