25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 22 d'abril de 2008

Emissores llatinoamericanes de Girona i Salt signen un acord de col·laboració amb el CNL de Girona

Emetran el curs inicial de català Ona.cat


El dijous 17 d’abril es van signar acords de col·laboració entre el Centre de Normalització Lingüística de Girona i les emissores América FM 96.3, Caribe Stereo 103.8 FM i Son Latino 95.4 FM Girona, amb l’objectiu comú de difondre el coneixement de la llengua catalana mitjançant l’elaboració i l’emissió del curs Ona.cat.

En el marc d'aquesta col·laboració, per Sant Jordi emeten l'entrevista, enregistrada el dia 21 d'aquest mes i de més d’una hora, amb l'escriptor gironí Josep Maria Fonalleras.

Emissores llatinoamericanes de Girona i Salt signen un acord de col·laboració amb el CNL de Girona


Ona.cat és un curs de català inicial per ràdio, que pretén facilitar l’aprenentatge del català als oients d’aquestes emissores, i en general al màxim nombre de persones de la comunitat llatinoamericana resident a les comarques gironines. Es divideix en 20 sessions, que començaran a emetre’s el dia 19 de maig, i es clourà el 13 de juny. Les tres emissores s’han posat d’acord per emetre’l en franges horàries diferents i complementàries (Caribe Stereo, a les 10 h; América FM, a les 14 h, i Son Latino, a les 19 h) i per repassar les unitats els caps de setmana en els mateixos horaris.


Participació en el programa especial de Sant Jordi

Per completar aquesta col·laboració, es va acordar amb els responsables de les emissores la participació d’una persona representativa de la cultura gironina en el programa especial de Sant Jordi. La idea que comparteixen el Centre de Normalització i les emissores de ràdio és donar a conèixer la cultura i les tradicions catalanes als oients, que són majoritàriament hondurenys, colombians, argentins i equatorians.

Així, doncs, es va contactar amb l’escriptor gironí Josep Maria Fonalleras, que, en unes dates en què les agendes dels escriptors estan tan atapeïdes, molt amablement es va oferir a ser entrevistat durant més d’una hora pel director d’América FM, senyor Leonardo Ibarra, i per la senyora Marta Ligia Vázquez Gómez, presidenta de l’Asociación Cultural Huellas de Colombia i representant de Son Latino FM.

L'escriptor gironí va parlar de Sant Jordi com la gran festa de la cultura, de l’estat de la literatura catalana, de la integració de la comunitat llatina a Catalunya i de la importància de l’aprenentatge de la llengua. També, i responent a les preguntes dels locutors, va repassar breument la seva obra.

La intervenció es va enregistrar el dia 21 i serà emesa el dia 23 per les tres emissores.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes