25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 30 de juny de 2014

Cloenda dels cursos de català i de la 12a edició del Voluntariat per la llengua amb la II Trobada Gastronòmica Intercultural a Sant Andreu de la Barca

Cloenda dels cursos de català i de la 12a edició del Voluntariat per la llengua amb la II Trobada Gastronòmica Intercultural a Sant Andreu de la Barca

El 19 de juny es va dur a terme a la sala Federico García Lorca del Teatre Núria Espert la cloenda de la 12a edició de les parelles lingüístiques i dels cursos de català 2013-2014.

L'acte va aplegar més de 100 persones i va ser presidit per l'alcalde, Enric Llorca, el regidor d'Educació i Joventut, José M. Roque, el regidor representant al CNL de Ca n'Ametller, Jordi Albert, i la directora del Centre de Normalització, Imma Pagès.

Entre els assistents hi havia els alumnes dels cursos de català d'enguany, les parelles lingüístiques de la 12a edició i els participants i responsables del projecte Xerrem de la CAL, que s'ha portat a terme a Sant Andreu de la Barca per primera vegada. 

La cloenda es va centrar en la figura de l'escriptor Paco Candel, ja que fa cinquanta anys que es va publicar el seu llibre Els altres catalans. Aquest també va ser l'autor que els alumnes van treballar per Sant Jordi amb propostes diferents per a cada nivell.

Per aquest motiu, la parella lingüística formada per la voluntària Petra Plaza i l'aprenenta Candelaria Granados van llegir uns petits fragments d'aquesta obra relacionats amb la llengua.  

Rosa Monforte, responsable del Servei Local de Català, va agrair la tasca de les professores d'aquest curs, Lourdes Marín i Maria Pujol, i de la coordinadora del programa del Voluntariat per la llengua, Mireia Adell.

Els responsables polítics van agrair la tasca duta a terme pel Servei Local de Català i van valorar l'esforç i l'interès per l'aprenentatge de la llengua de tots els assistents i col·laboradors. L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, també va parlar, a més, de la figura de Paco Candel i va fer referència, entre d'altres coses, al seu origen humil i a la seva trajectòria política fins a arribar a senador.

A continuació, al jardí del Teatre Núria Espert va tenir lloc la II Trobada Gastronòmica amb plats de cuina catalana, de l'Estat espanyol i d'altres indrets, com, per exemple, el Marroc, l'Argentina, el Perú, Veneçuela, Mèxic o el Paraguai.


Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes