25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 15 de febrer de 2008

La campanya "Oberts al català" es presenta a Tarragona

Amb aquesta iniciativa, la Confederació de Comerç de Catalunya vol promoure l'ús del català

La Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) va presentar la campanya "Oberts al català" a la  seu de la Delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona el dijous 14 de febrer. L'objectiu de la iniciativa és el foment de l'ús del català al sector del comerç, dels serveis i del turisme de Catalunya.
La campanya

"La Queta va de compres", una de les icones de la campanya

Aquesta campanya de la CCC compta amb el suport i la col·laboració del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, de la Secretaria per a la Immigració i de la Secretaria de Política Lingüística.

Miquel Àngel Fraile, secretari general de la CCC, va presentar els materials de suport de la campanya: la Guia per instal·lar-se comercialment en català (en sis versions idiomàtiques: català, castellà, anglès, xinès, àrab i urdú) i el Codi de bones pràctiques sobre l'ús del català en el comerç, els serveis i el turisme.

A més, hi ha uns materials específics per al sector de l'hoteleria i la restauració: una safata professional amb el lema de la campanya; un Lèxic bàsic d'"Atenció al client", "El parament de la taula", "Per demanar el menú" i "L'hora del cafè", en català/castellà magnètic per enganxar a la nevera i en paper en les altres llengües; i una guia breu per a l'empresari i una altra per al treballador del sector de l'hoteleria, amb informació sobre necessitats i beneficis d'usar el català en aquest sector.

La campanya ja està obtenint resultats a Girona i Barcelona, on està en marxa des de l'any passat, i durant el 2008 s'estendrà a les comarques tarragonines. Els materials es distribueixen en visites personalitzades fetes per tècnics de la Confederació de Comerç de Catalunya.


CNL de Tarragona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes