25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Àmbit de Formació i Foment - Dimarts, 21 de maig de 2019

  El CNL de Barcelona se suma a la Setmana de la Poesia de Barcelona

  Les delegacions del CNL han organitzat diverses activitats al territori, emmarcades en el festival organitzat per l'Ajuntament de Barcelona del 8 al 16 de maig.

  El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona ha dut a terme diverses activitats emmarcades en la Setmana de la Poesia de Barcelona, festival que organitza l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona i que enguany s'ha celebrat del 8 al 16 de maig.

  La Delegació de les Corts del CNL ha tingut una participació destacada en aquesta edició amb el cicle "Escoltem els poetes", fet en col·laboració amb la Biblioteca Montserrat Abelló. A través de cinc sessions, s'ha donat a conèixer l'obra de poetes catalans en la veu de cantautors que han posat música als seus poemes. El cicle ha estat conduït per Pep Martínez, tècnic de normalització lingüística a les Corts, que ha fet un recorregut per la vida i l'obra de Salvador Espriu, Miquel Martí i Pol i Joan Salvat-Papasseit. També hi ha participat Glòria Bordons, doctora en Filosofia i Lletres, que s'ha encarregat de les sessions dedicades a Joan Brossa.

  La Delegació de Ciutat Vella va desenvolupar un taller gratuït de recitar poemes a l'Espai Avinyó - Llengua i Cultura, en què es van practicar les nocions bàsiques que cal tenir en compte a l'hora de recitar en veu alta: la postura corporal, la veu, la vocalització, l'entonació, les pauses, l'actitud escènica...

  Una altra activitat destacada es va fer a Sarrià, on es va realitzar una sessió de lectura de poesies de Joana Raspall i de Miquel Martí i Pol amb la participació d'alumnat de la delegació a la llibreria del barri A peu, de pàgina.

  A més, a la Delegació de Sant Martí es va dur a terme una trobada dels alumnes del curs SS amb Montse Vergés, que va explicar la trajectòria poètica del seu pare, Joan Vergés.

  Per acabar, Joan Brossa, de qui se celebra el 2019 el centenari del naixement, ha tingut també un paper destacat en les activitats organitzades per a aquesta edició de la Setmana de la Poesia. La Delegació d'Horta-Guinardó li ha dedicat l'activitat "Dues cares del dau, un món poètic", que s'ha fet a les aules durant diversos dies i que ha consistit a utilitzar dos daus gegants, semblants als que l'autor utilitzava en la seva poesia visual Contra l'atzar, per visualitzar dues imatges a partir de les quals els alumnes han creat poemes molt breus. A la Delegació de l'Eixample, s'ha creat un mural amb una mostra de poesies visuals fetes pels alumnes de diferents cursos.
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter