25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Àmbit de Formació i Foment - Divendres, 26 d'abril de 2019

  12 anys de premis d'Excel·lència Lingüística als Jocs Florals d'Esparreguera

  L'Oficina de Català d'Esparreguera ha tornat a proposar un premi que prestigia localment el domini de la llengua catalana

  El passat dilluns 23 d'abril, coincidint amb els actes organitzats per Sant Jordi i en el marc dels actes de la 9a. Setmana de la Llengua Catalana, es va fer públic a la Biblioteca Municipal L'Ateneu el veredicte del Jurat dels XXI Jocs Florals 2019 en un acte presidit per l'alcalde accidental d'Esparreguera, Emmanuel Ortí; la regidora de Política Lingüística, Mariona Masferrer; i la responsable de l'Oficina de Català de la localitat (OC), Maria Romero, del Consorci per a la Normalització Lingüística.

  En aquesta edició, per dotzena vegada consecutiva, s'ha tornat a convocar una modalitat, l'Excel·lència Lingüística, que premia l'ús normatiu i literari de la llengua catalana amb l'objectiu de dignificar i reconèixer la labor meticulosa de la llengua en les obres presentades. En aquesta ocasió, el premi a l'Excel·lència Lingüística ha recaigut en Joana Llordella i Zamora, autora de la narració Constel·lació perduda, que havia estat presentada amb el pseudònim de "Valldaura". El premi és un lot de llibres editats en català valorats amb 300 euros.

  En el transcurs de l'acte de lliurament de premis, Maria Romero ha lloat l'obra premiada en la categoria "Excel·lència Lingüística", destacant la bellesa de les descripcions, que l'acosta al llenguatge poètic, els mots triats adequadament a cada frase i la voluntat d'homenatge als exiliats del món a partir del pretext d'una carta trobada.
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter