25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Àmbit de Formació i Foment - Dimarts, 8 de gener de 2019

  Més d'11.000 espectadors han gaudit del cicle de Cinema Infantil en Català (CINC) a Girona

  Sebastià Juan Arbó

  Les projeccions, organitzades pel CNL de Girona, s'han fet a 7 poblacions de les comarques gironines

  Aquest cicle es va engegar el 2001 i pretén posar a l'abast de la ciutadania pel·lícules infantils en català a preus públics

  El cicle de Cinema Infantil en Català (CINC) va fer 17 anys el passat 2018. En les dues edicions de l'any (primavera i tardor) es van poder veure 169 projeccions de pel·lícules en sales de 7 poblacions de la zona: Girona, Figueres, Roses, Blanes, Platja d'Aro, Olot i Ripoll.

  El cicle, inaugurat l'any 2001, pretén posar a l'abast de la ciutadania pel·lícules infantils en català a preus assequibles. Durant el 2018 un total 11.200 persones van assistir a alguna d'aquestes projeccions organitzades pel Centre de Normalització Lingüística de Girona.

  Alguns dels films per a infants que han passat per les sales dels 7 municipis són: Leo da Vinci, missió Mona LisaLuis i els extraterrestresQuines bestioles!Hotel Transilvània 3 i Els increïbles 2.

  El cicle CINC és una iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística amb el suport, per a la difusió a escoles i a d'altres llocs, del Consorci per a la Normalització Lingüística i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

  Amb aquesta bona xifra en espectadors, el cicle de Cinema Infantil en Català confirma el gran èxit entre el públic i es presenta com una eina dinàmica i fresca per enfortir l'ús de la llengua catalana en el sector audiovisual. En aquests moment ja s'està treballant en les programacions del 2019.

  Enllaços relacionats
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter