25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Àmbit de Formació i Foment - Divendres, 7 de setembre de 2018

  Cornellà de Llobregat es prepara per commemorar l'Any Fabra

  De setembre a desembre, activitats diverses serviran per rememorar la figura del Mestre al municipi

  L'exposició "Pompeu Fabra. Una llengua completa" inicia el cicle d'actes que Cornellà de Llobregat dedica a la figura de Pompeu Fabra, l'any que es compleixen els 150 anys del seu naixement i els 100 anys de la publicació de l'obra Gramàtica catalana.

  L'exposició es podrà visitar del 25 de setembre al 16 d'octubre, a la Biblioteca de Sant Ildefons. Mostra l'aportació de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya i l'impuls a la llengua que va suposar el seu treball. Es tracta d'una iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística, gestionada pels Serveis Territorials de Cultura i pel Consorci per a la Normalització Lingüística.

  Aprofitant l'inici dels cursos de català 2018-2019 del Centre de Normalització Lingüística de Cornellà de Llobregat, s'organitza la conferència Pompeu Fabra, l'arquitecte del català literari del segle XX, a càrrec de Joan Costa, que tindrà lloc el 10 d'octubre a l'Auditori de Sant Ildefons. L'acte serà presentat i moderat pel director del CNL de Cornellà, Enric de Vilalta.

  També durant l'octubre, el Club de Lectura Fàcil de la Biblioteca Sant Ildefons prendrà de referència el llibre Tant de gust... senyor Fabra i el 21 de novembre tindrà lloc la presentació del còmic Pompeu Fabra. L'aventura de la Llengua, a les 19 h, en el marc de la 34a Mostra del Còmic de Cornellà.

  Finalment, el monòleg Pompeu Fabra: jugada mestra!, a càrrec de l'autor i intèrpret Òscar Intente, posarà el colofó final de les celebracions, amb una representació solemne i al marc incomparable del Castell de Cornellà, el 12 de desembre a les 19 h.

  Totes les actuacions de l'Any Fabra, coordinades pel Centre de Normalització Lingüística de Cornellà, compten amb el suport de l'Ajuntament de Cornellà i de la Xarxa de Biblioteques de Cornellà.
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter