25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Àmbit de Formació i Foment - Dilluns, 6 d'agost de 2018

  Paraules de Festa Major al Ripollès

  És una iniciativa del Servei Comarcal de Català del Ripollès, Òmnium Cultural i l'Arxiu Comarcal

  El municipi de Pardines s'afegeix a altres localitats del Ripollès que, fins ara, ja s'han sumat a la iniciativa d'exposar paraules relacionades amb la Festa Major d'estiu.

  Ripoll, Camprodon, Ribes de Freser, Campdevànol, Sant Pau de Segúries o Vallfogona del Ripollès, entre d'altres, han mostrat desplegables amb vocabulari, expressions populars i dites relacionades amb la celebració més arrelada i tradicional de la cultura popular, com és la festa major d'estiu, tan pròpia de les poblacions catalanes.

  Pardines, que ha celebrat la seva Festa Major del dia 1 al 5 d'agost, ha aprofitat l'ambient relaxat i estiuenc de les vacances i de la festa per connectar amb els vilatants i els visitants, amb informacions etimològiques o de vocabulari estretament vinculat a la idiosincràsia local, que permet conèixer una mica millor el municipi i la seva història i costums, i alhora ajuda a aprfundir en l'aprenentatge de la llengua catalana. L'exposició de desplegables s'ha fet a la plaça del Pedró.

  L'exposició ha deixat constància, també, dels bons resultats del treball en xarxa entre del Consorci per a la Normalització Lingüística, per mitjà del Servei Comarcal de Català del Ripollès, i les entitats culturals de proximitat, com són Òmnium Cultural i l'Arxiu Comarcal.

  Enllaços relacionats
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter