25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Àmbit de Formació i Foment - Dilluns, 23 de juliol de 2018

  El CPNL fa excursions i visites guiades arreu de Catalunya

  És el plat fort d'aquest estiu per celebrar les cloendes de curs i de Voluntariat per la llengua

  El Consorci per a la Normalització Lingüística tanca els cursos de català i les sessions del Voluntariat per la llengua (VxL) amb cloendes festives i celebracions plenes de creativitat arreu de Catalunya.

  Els 22 centres de normalització lingüística distribuïts per tot el territori continuen amb la mateixa empenta i energia del curs, ara bolcada en l'organització d'actes i celebracions per reconèixer l'esforç i l'aprenentatge dels alumnes i dels participants del VxL i per consolidar la cohesió dels grups que han format part de les activitats del centre durant l'any.

  A banda de celebracions culinàries, actes literaris, referències a l'Any Fabra i demostracions de dansa, música i teatre, el protagonisme de les cloendes se l'han endut les excursions i les visites guiades.

  En la línia d'incorporar la descoberta del patrimoni natural, cultural i històric que sovint identifica i defineix el paisatge dels municipis de Catalunya, el Consorci ha programat excursions i visites guiades per tancar el curs, aprofitant les oportunitats que ofereixen els entorns privilegiats d'alguns municipis.

  Així, s'han fet rutes guiades pel centre històric de Sant Pere de Ribes, Vic o Corbera de Llobregat; visites a l'entorn natural de Montserrat, al jaciment arqueològic de Santa Margarida, a l'espai museístic del Molí dels Frares de Sant Vicenç dels Horts, al Museu de l'Anxova i de la Sal de l'Escala, al Museu de Miniatures de Besalú, al castell de la Bisbal, a un celler de Palamós o a les Deveses de Salt; s'ha fet una volta en barca per l'estany de Banyoles, una excursió als Tossols d'Olot, una caminada pel camí de Creus de Girona, una visita a l'estany d'Ivars i Vila-sana, una excursió al castell de Berga o una visita a Vil·la Casals del costat del Vendrell, al jaciment romà de Montornès del Vallès o a la Doma de la Garriga.

  Una mostra diversa i plural que permet descobrir racons interessants del patrimoni català i que apropa els aprenents de la llengua a la vessant natural, paisatgística i històrica de l'entorn del lloc on resideixen, que sovint desconeixen perquè s'hi han instal·lat fa poc. Aquesta aproximació al context a través de l'aprenentatge i l'ús de la llengua és un factor clau, també, per establir vincles emocionalment positius amb el procés d'aprenentatge.

  Enllaços relacionats
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter