25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Àmbit de Formació i Foment - Dimecres, 25 d'abril de 2018

  Mònica Montserrat parla de Fabra a la Fundació Cultural Montcada

  Un acte per commemorar solemnement al municipi els 150 anys del naixement del Mestre

  Dijous 19 d'abril, una seixantena de persones de Montcada i Reixac, interessades a conèixer anècdotes i curiositats de Pompeu Fabra, van poder veure el documental L'home de la llengua i, posteriorment, van assistir a la conferència de Mònica Montserrat, consultora a la UOC i coordinadora del Postgrau de Correcció i Assessorament Lingüístic de la UAB, sobre la vida i obra de Pompeu Fabra, 'el seny ordenador de la llengua catalana'.

  Les persones assistents van poder saber, per exemple, que Fabra era conegut com a Peio pels seus familiars; que d'adolescent freqüentava el port de Barcelona amb el seu amic Arregui per aprendre llengües, o que la seva cunyada va inspirar el personatge de La Ben Plantada d'Eugeni d'Ors.

  Per finalitzar la trobada, Josep Bacardit, membre de la Fundació Cultural Montcada, va presentar el número 36 de la publicació Quaderns.

  L'acte el va organitzar la Fundació Cultural Montcada, conjuntament amb el Servei Local de Català de Montcada i Reixac, del Centre de Normalització Lingüística Vallès Occidental 3.
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter