25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Àmbit de Formació i Foment - Divendres, 20 d'abril de 2018

  Més d’un centenar de persones participen al Dictat Popular de l’Hospitalet

  Dimarts 17 d'abril, el CNL de l'Hospitalet i la Xarxa de Biblioteques de la ciutat van obrir les Festes de Primavera amb el Dictat Popular.

  Més de 100 persones van omplir l'Auditori Barradas en la celebració del III Dictat Popular, que enguany homenatjava la figura de Pompeu Fabra. El dictat va consistir en un fragment de l'obra Homenots de Josep Pla, dedicada a la figura del "seny ordenador de la llengua catalana", en el 150 aniversari del seu naixement i el centenari de la publicació de la Gramàtica catalana de 1918, la primera gramàtica normativa de l'Institut d'Estudis Catalans. La lectura del dictat va ser a càrrec de l'actriu Anna Barrachina.

  La jornada va comptar amb un joc amb preguntes que els participants havien de respondre des dels seus telèfons mòbils. Això va permetre conèixer anècdotes i vivències de qui també va ser autor del Diccionari de la llengua catalana, més conegut com el "Diccionari Fabra".

  Van ser-hi presents el regidor d'Educació, Jaume Graells, la directora de l'Àrea de Formació i Foment del CPNL, Alba Conesa, i la directora del CNL de l'Hospitalet, Gemma Vázquez. L'acte es va tancar amb un refrigeri, gentilesa del supermercat Bonpreu, i el lliurament de premis al vestíbul de l'Auditori.

  La pastisseria Badia Roca, el restaurant Debut, l'Auditori Barradas i el Teatre Joventut van patrocinar l'activitat.

  Enllaços relacionats
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter