25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Àmbit de Formació i Foment - Dimecres, 14 de mar de 2018

  Visita guiada al refugi antiaeri de la Patacada de Reus

  Alumnes de català i participants del VxL descobreixen el refugi de la Guerra Civil

  La visita va tenir lloc divendres 2 de març i es va organitzar des del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura, amb la presència d'una vintena de persones, entre voluntaris lingüístics, aprenents i alumnes de Reus.

  La visita, conduïda per Salvador Palomar, tècnic del Museu de Reus i expert en la història de la ciutat, va permetre als assistents descobrir com es van construir els refugis, que servien perquè els habitants de Reus es poguessin refugiar dels bombardeigs provocats pels avions franquistes durant la Guerra Civil. Els assistents van recórrer les galeries que formaven el refugi; van veure les connexions amb altres túnels particulars; van observar algunes de les escales originals, i fins i tot van llegir algunes inscripcions escrites a mà que encara s'hi conserven.

  Un voluntari lingüístic va explicar que la seva mare i el seu germà s'hi havien refugiat diverses vegades i altres assistents van poder compartir allò que havien sentit del refugi en boca de familiars seus.

  Experiències com aquesta fan possible conèixer bé els espais i els moments històrics de referència de l'entorn més proper d'alumnes i participants del VxL, i els ofereix elements que contribueixen a conèixer la manera de ser i de viure dels conciutadans. Això és sobretot interessant, en referència als alumnes que s'han establert fa poc a Catalunya.

  Aquest tipus de sortides s'inclouen en el marc del programa Llengua, cultura i cohesió. L'aprenentatge de la llengua a través d'aquestes visites guiades permet establir vincles emocionals amb l'espai i amb la història i ajuda a reforçar molt l'adquisició d'habilitats comunicatives. Es tracta de crear moments i vivències especials que permetin les pràctiques lingüístiques d'una manera informal i distesa.
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter