25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Àmbit de Formació i Foment - Divendres, 22 de desembre de 2017

  A Sant Quirze del Vallès, nadales, cuplets i el joc del quinto per celebrar les festes

  Els alumnes dels cursos de català, juntament amb uns quants voluntaris i aprenents del programa de Voluntariat per la llengua, acomiaden l'any cantant nadales i cuplets, i jugant al quinto, joc tradicional al Vallès.

  L'acte de celebració organitzat per l'Oficina de Català de Sant Quirze del Vallès, del Centre de Normalització Lingüística de Sabadell,  va tenir lloc dilluns 18 de desembre al Centre Cívic Can Feliu.

  Es tracta d'una festa que serveix, també, per practicar la llengua apresa, ja que després de llegir diversos poemes nadalencs d'escriptors catalans (Pere Quart, Miquel Martí i Pol i J. V. Foix), els participants a la trobada van cantar nadales tradicionals i uns quants cuplets que havien preparat els alumnes del curs de literatura seguint la música d'Els Pastorets, obra que es representa per Nadal i que acaba amb algunes estrofes improvisades que fan broma de l'actualitat.

  En acabat, van jugar al tradicional quinto nadalenc, amb les típiques expressions per referir-se als números (77, les banderes d'Itàlia; 1, un que fa por; 55, la parella de músics; 80, pelat la iaia; 4, una cadireta; 69, el més porc de tots; 23, Sant Jordi...).

  Un dels objectius més importants del Consorci és justament el de vincular l'aprenentatge i l'ús de la llengua amb les manifestacions culturals de proximitat, algunes tan presents i identificables durant les festes de Nadal.

  Al febrer, l'Oficina de Català de Sant Quirze del Vallès començarà nous cursos de català. A més dels tallers de literatura i d'escriptura, es faran cursos semipresencials de la majoria de nivells. Les proves de col·locació i les inscripcions es faran a partir del 12 de febrer a la Centre Cívic Can Feliu.

  Enllaços relacionats
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter