25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Dilluns, 18 de desembre de 2017

  La resolució de conflictes familiars als cursos de català de Sant Cugat

  En el marc del cicle Xerrades a l'aula, els alumnes del nivell Elemental de Sant Cugat han pogut escoltar la pedagoga Maria Helena Tolosa tractant la resolució de conflictes

  A la xerrada, que va tenir lloc dimarts 5 de desembre, a la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès, s'hi van tractar temes com l'actitud que cal tenir davant d'un fill petit que no vol menjar, o com cal actuar amb un fill adolescent que deixa les vambes al mig del menjador, o què cal dir si un fill demana un pírcing a l'orella...

  La pedagoga Maria Helena Tolosa va enfocar el tema com a professional, però també des de l'experiència de ser mare i de ser filla. I és que, tal com va dir ella mateixa, "per gestionar els conflictes quotidians amb els fills va bé comptar amb l'experiència que ja tenim com a fills respecte dels nostres pares".

  Els alumnes es van adonar que, a partir d'aquesta experiència que portem de sèrie i alguns consells sorgits d'una anàlisi dels agents implicats, podien optar a diferents tipus de resposta segons la situació. Després d'analitzar uns quants casos i debatre'n les possibles solucions, els alumnes van consultar conflictes personals i finalment van mantenir una xerrada cordial amb l'experta, que va rebre nombroses felicitacions per la utilitat de la xerrada, força amena i participativa.

  [ED]Building Càpsules Educatives, entitat col·laboradora del CPNL, facilita els experts per a les Xerrades a l'Aula, que donen peu a treballar la comprensió i expressió orals en un context real. Una pràctica lingüística que facilita l'aprenentatge, la implicació dels alumnes en el seu entorn i la cohesió de grup.

  Aquesta mateixa xerrada ja s'havia realitzat el 9 de novembre. En les dues ocasions es va adreçar a alumnes de nivell Elemental.

  Enllaços relacionats
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter