25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Àmbit de Formació i Foment - Divendres, 17 de novembre de 2017

  Xerrada sobre cultura popular a les aules de català de Sant Boi de Llobregat

  La federació d'entitats Els Garrofers ha fet la segona xerrada per a l'alumnat dels cursos de català i els participants del programa de Voluntariat per la llengua

  La xerrada va tenir lloc dimecres 15 de novembre a l'aula del Servei Local de Català de Sant Boi de Llobregat del Centre de Normalització Lingüística Eramprunyà. El públic assistent -alumnes dels nivells Basic 1 i Elemental 3- va poder conèixer aspectes de la cultura popular i tradicional catalana, sobretot amb arrelament al municipi.

  Membres de la Federació d'Entitats Els Garrofers van explicar els costums i les tradicions locals de la cultura popular catalana als alumnes i participants del VxL, amb especial atenció als que han arribat fa poc a Catalunya i en desconeixen les tradicions populars. Conèixer els costums locals a l'hora de fer festes i celebracions ajuda a descobrir trets que identifiquen els col·lectius i que defineixen també el funcionament d'una societat.

  La xerrada va servir per obrir les portes de les entitats socioculturals als assistents i els dona opció de formar part del teixit associatiu del municipi, que és una manera molt efectiva de sentir-se part de l'entorn i de conviure-hi amb plena normalitat, des d'un punt de vista de relació i de comunicació.

  La federació d'entitats Els Garrofers de Sant Boi està formada per la Colla del Drac Rufino, els Diables de Casablanca, els Joves de Casablanca i la Asociación de amigos de Gorki. La seva finalitat és promocionar i dinamitzar la cultura popular i tradicional catalana en l'àmbit de la infància, l'adolescència i la joventut, sobretot pel que fa al lleure.
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter