25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Àmbit de Formació i Foment - Dimarts, 31 d'octubre de 2017

  A Lloret, sumem en català amb el Voluntariat per la llengua

  Una exposició que dona veu al Voluntariat per la llengua i a fotògrafs lloretencs

  Dimarts passat, 24 d'octubre, s'inaugurà l'exposició "A Lloret, sumem en català amb el Voluntariat per la llengua". Es tracta d'una exposició fotogràfica que s'endinsa en el programa del Voluntariat per la llengua a partir de les impressions d'algunes parelles lingüístiques de Lloret de Mar. 

  L'exposició, elaborada per l'Oficina de Català de Lloret de Mar, del Consorci per a la Normalització Lingüística, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lloret de Mar, convida a fer un viatge visual a través de l'objectiu de set fotògrafs que han col·laborat desinteressadament en l'exposició: László Balassa, Esteve Utset, Àngels Torrens Camarasa, Paco Membrives, l'Agusti Viader, lMaria Comas i Jordi Triadó.

  Les imatges, de dotze parelles lingüístiques, fetes en llocs emblemàtics de Lloret, volen expressar la complicitat que es crea entre voluntaris i aprenents, i volen ser un reflex de l'experiència del Voluntariat per la llengua, que es pot resumir com un programa que fomenta vivències entre cultures diferents amb el català com a nexe. 

  A la inauguració, que va ser oberta a tothom, hi van assistir unes cinquanta persones. Es va aprofitar l'acte per agrair la col·laboració a les trenta-tres persones que hi han col·laborat i se'ls va lliurar com a obsequi un llibre de Montphoto, concurs internacional de fotografia de natura, i entrades per al poblat ibèric Turó Rodó. 

  L'exposició es podrà visitar fins al 24 de novembre en l'horari d'obertura habitual de la Biblioteca Municipal. Al febrer, l'exposició estarà repartida per diferents espais del municipi (teatre, OIAC, centre cívic, punt d'informació juvenil...) amb la intenció de donar-li la màxima visibilitat i, així, arribar a més participants potencials en el VxL. A Lloret de Mar, amb una població d'unes 40.000 habitants, fins a dia d'avui s'hi han constituït 886 parelles lingüístiques.

  Enllaços relacionats
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes