25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Àmbit de Formació i Foment - Dilluns, 23 d'octubre de 2017

  Alumnes de català i participants del VxL visiten la Torre de la Vila de Sant Boi de Llobregat

  La Masia de Torre de la Vila és el Centre d'Educació Ambiental i d'Estudi dels Residus de Sant Boi

  La visita va tenir lloc el matí de divendres 20 d'octubre. La va organitzar el Servei Local de Català de Sant Boi de Llobregat i va comptar amb l'expertesa de Josep Pons, tècnic d'Entorn Natural, que en va fer la ruta guiada.

  Pons va explicar l'origen i la finalitat de cadascun dels projectes i va mostrar-ne alguns, com l'hotel d'insectes de l'exterior de l'edifici, el jardí de les papallones, l'estació de pol·len, els diferents tipus de plantes que conreen, les basses amb peixos, els sistemes d'aprofitament i recollida d'aigua de pluja (jardí de pluja), l'hort vertical, l'estany, les plantes aromàtiques amb què els escolars fan les herbes de Provença, les cases niu i les cases de ratpenats, entre d'altres.

  La sortida es va planificar com un reclam atractiu sobretot per a alumnes i participants del programa de Voluntariat per la llengua, perquè trobin en l'ambient distès i informal de l'excursió l'escenari ideal per practicar la conversa en català i, alhora, els permeti la descoberta de l'entorn i el reconeixement d'elements referents del patrimoni arquitectònic, històric, cultural i ambiental del lloc on viuen.

  La connexió dels alumnes i els participants del VxL amb l'entorn és un dels fonaments de les actuacions del CPNL, amb la finalitat de potenciar el sentiment de pertinença i la cohesió social a través de l'aprenentatge i l'ús de la llengua.
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter