25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Dimecres, 27 de setembre de 2017

  El CPNL, present al congrés de Coïmbra sobre els nous parlants de les llengües

  La importància de valorar els reptes i les oportunitats que suposa ser un nou parlant en una Europa multilingüe 

  El Consorci per a la Normalització Lingüística ha participat al congrés "New Speakers in a Multilingual Europe: Policies and Practices", celebrat del 14 al 16 de setembre a la Universitat de Coïmbra (Portugal).

  L'objectiu del congrés és establir ponts de col·laboració entre la recerca universitària i les polítiques lingüístiques governamentals per fer augmentar el nombre de nous parlants de llengües minoritàries o minoritzades.

  El CPNL va intervenir a la taula rodona "New speakers and language revitalization policies", en la qual es van explicar les diferents iniciatives que duen a terme els governs del País Basc, Fassa (Trento, Itàlia) i Catalunya per incorporar nous parlants a les respectives llengües. Més concretament, el CPNL, de la mà de Carles de Rosselló, cap de servei de Foment de l'Ús del CPNL, va posar èmfasi en els cursos de català, el Voluntariat per la llengua i el coneixement de l'entorn i la cultura, com a programes bàsics per fomentar la cohesió social i atreure nous parlants.

  Juntament amb el representant del CPNL, els participants de la taula rodona van ser Sabrina Ransom, responsable del Departament de Política Lingüística del Ladí del Govern de Fassa, a la província de Trento; Estibaliz Alkorta, directora de promoció del basc del Departament de Cultura i Política Lingüística del Govern del País Basc, i Estibaliz Amorrortu, de la Universitat de Deusto.

  La xarxa COST (http://www.nspk.org.uk/), entitat organitzadora del congrés, té abast europeu i pretén donar resposta als reptes i oportunitats que suposa ser un nou parlant d'una llengua en el context d'una Europa multilingüe.
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter