25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Àmbit de Formació i Foment - Divendres, 21 de juliol de 2017

  Un inici de juliol per llepar-se'n els dits!

  Tres activitats relacionades amb la gastronomia serveixen per iniciar el cicle de "Català a la fresca. Parlem d'alimentació" al Maresme.

  Amb el fil conductor de l'alimentació, les activitats organitzades pel Centre de Normalització Lingüística (CNL) del Maresme per a la primera setmana de juliol han posat de manifest una estreta vinculació entre el teixit comercial, la història i la gastronomia de la zona.

  La visita als comerços més emblemàtics de Mataró, l'elaboració de la cervesa i les múltiples possibilitats culinàries dels tomàquets han centrat les propostes més apetitoses del cicle, que han permès als assistents la descoberta d'informacions relacionades amb la gastronomia i alhora han propiciat espais de trobada per a la conversa espontània en català i les pràctiques lingüístiques fora de l'aula.

  Pel que fa a la visita als comerços de la plaça Xica de Mataró, que va tenir lloc el 4 de juliol, Pilar González-Agápito va repassar la història de les botigues d'aquest punt cèntric de la ciutat i va guiar un recorregut pels establiments de la zona. Aquesta activitat va comptar amb el suport de la Biblioteca Popular Fundació Iluro. Just l'endemà, va tenir lloc la xerrada sobre l'elaboració i els tipus de cervesa, a càrrec d'Adrià Felisart, propietari de l'establiment Molta Malta de Mataró. Finalment, la xerrada sobre el cultiu dels tomàquets, la varietat d'aquest producte i les receptes que se'n fan va ser a càrrec de l'Elm, productor agrícola de les Cinc Sènies de Mataró. 

  El cicle "Català a la fresca" és un conjunt d'activitats que s'organitzen un cop finalitzats els cursos, amb l'objectiu d'aprofitar les trobades per visualitzar i dinamitzar els serveis del CNL del Maresme i continuar oferint espais reals de conversa per a les persones que volen adquirir més fluïdesa en llengua catalana.

  Enllaços relacionats
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter