25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Àmbit de Formació i Foment - Dijous, 20 de juliol de 2017

  Exposició del II Concurs de Fotografia Literària a Tremp

  En aquesta segona edició del concurs, les fotografies estan inspirades en fragments de l'obra La filla del Nord de M. Dolors Millat.

  Les vuit fotografies presentades a concurs mostren diferents perspectives creatives del text escollit, ambientat al Pallars.

  El concurs, organitzat pel Servei de Català del Pallars Jussà, del Centre de Normalització Lingüística de Lleida, va tenir com a jurat els fotògrafs Albert Felip, Carles Monegal i Jordi Uriach, i els llibreters Marta Farré, Gemma Pes i Francesc Prats. L'obra guanyadora, de Maria Àngels Cortés, està inspirada en el fragment «[...] I era veritat, al cap d'una estona d'observar-me van tornar amb normalitat a les seves ocupacions i als seus bels, que eren la música de fons de la vall».

  A través de la fotografia literària, es vinculen relats del territori amb imatges de l'entorn proper dels lectors, la qual cosa afavoreix l'enriquiment cultural, l'ús de la llengua catalana, el coneixement del patrimoni i l'aproximació del context social i paisatgístic a la ciutadania, a banda del fet que es tracta d'una fórmula atractiva i motivadora per al foment de la lectura.

  Les fotografies amb els fragments relacionats estaran exposades al vestíbul del Consell Comarcal del Pallars Jussà des del 24 de juliol fins al 31 d'agost.

  Enllaços relacionats
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter