25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Dilluns, 17 de juliol de 2017

  Un centenar d'empreses assisteixen a la Jornada Empresa i Territori de Sant Vicenç dels Horts

  La primera jornada Territori i Empresa de Sant Vicenç dels Horts neix amb l'objectiu de mostrar la identificació i la vinculació amb el territori com a garantia d'èxits i beneficis dels negocis comercials i empresarials.

  La Jornada, que es va dur a terme el 15 de juny al Molí dels Frares d'aquesta població, es va organitzar conjuntament pel Servei Local de Català i els departaments municipals d'Empresa, Igualtat i Consum i va comptar amb la presència majoritària d'un centenar de comerços i empreses de Sant Vicenç dels Horts i d'altres municipis veïns.  

  Tant els representants polítics de les diferents administracions com el personal tècnic dels diversos serveis es van centrar en la importància de treballar conjuntament per generar oportunitats i crear lligams entre les empreses, els consumidors i el territori.

  Després de la benvinguda als assistents i les paraules de Francisco Rodríguez Garzón, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, i Albert Castellanos, director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació de la Generalitat de Catalunya, el públic va poder assistir a la presentació de dues empreses referents de bones pràctiques d'identificació amb el territori. Joan Font, president fundador del Grup Bonpreu i Esclat i Rafel Vidal, gerent de l'empresa Xarxa Agrosocial, van posar de manifest la importància d'adaptar-se als trets característics de la zona on es troben i de satisfer les demandes de la seva clientela. En aquest sentit, Joan Font, va manifestar que cal atendre els clients en la seva llengua i que "fer-los canviar d'idioma és impensable".Posteriorment, els serveis municipals d'Empresa, Igualtat i Consum van exposar els diferents recursos a l'abast de tot el teixit comercial i empresarial  en matèria de contractació de personal de Sant Vicenç i de conciliació laboral i familiar i de compliment dels drets lingüístics dels consumidors.

  La llengua catalana, una eina clau per a les empreses

  El Servei Local de Català de Sant Vicenç dels Horts, del Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, va presentar la llengua catalana com una de les claus de les empreses i els comerços per arrelar-se al territori i com a garantia d'èxit de les seves activitats. Per fer-ho, va comptar amb el suport de la projecció del vídeo 8 raons perquè l'empresa parli català i amb una breu descripció del Consorci per a la Normalització Lingüística i de les eines i recursos (servei d'assessorament lingüístic, cursos de català, programa del Voluntariat per la llengua i elaboració de plans de millora de l'ús del català en la imatge, la documentació i l'atenció al públic) que ofereix el Servei Local de Català perquè les empreses i comerços de Sant Vicenç incorporin el català en la seva activitat i n'assoleixen l'excel·lència lingüística.

  Després del reconeixement a dues empreses vicentines per l'èxit en la conciliació de la vida laboral i familiar i el lliurament de diplomes a les empreses participants a la Trajectòria  Formativa en Exportació 2016-2017, l'alcaldessa Maite Aymerich i Boltà va cloure l'acte i seguidament es van convidar les persones assistents al pica-pica ofert per restaurants d'alguns municipis del Baix Llobregat al jardí del Molí dels Frares.

  Com a material de suport de la Jornada, es van repartir entre el públic llapis de memòria amb tots els recursos exposats pels diferents serveis municipals i el Servei Local de Català. 

  Enllaços relacionats
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter