25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Àmbit de Formació i Foment - Dimecres, 28 de juny de 2017

  V Trobada Gastronòmica Intercultural a Sant Andreu de la Barca

  Una manera exquisida i saborosa de celebrar la cloenda dels cursos de català i de la 15a edició del Voluntariat per la llengua.

  La trobada gastronòmica de dijous 22 de juny, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, va aplegar entre 30 i 35 plats diferents a càrrec dels assistents, que van poder tastar gastronomia dels Països Catalans (empedrat amb sardines, flam de mató, escalivada, coca de Sant Joan, coca de poma), d'Andalusia (rosquilles casolanes, salmorejo cordovès), de Colòmbia (arepes colombianes, salchipapas), de Bulgària (amanida del poble), de Romania (pastís de pastanaga), d'Astúries (chonzos), de Castella i Lleó (hornazo).

  Basar la cloenda en el fet de compartir un àpat amb diversitat de menges serveix per enfortir els lligams i la cohesió del grup, per intercanviar experiències dels llocs d'origen i, en definitiva, per crear bona predisposició per a l'ús de la llengua catalana en situacions reals.

  La Trobada Gastronòmica és un reclam molt ben valorat pels assistents, tant per la degustació i l'aprenentatge en matèria culinària, com pel context distès i relaxat, que propicia la conversa i la interacció. 

  Altres activitats relacionades

  Fruit d'aquestes trobades gastronòmiques que es fan des del 2013, ja hi ha més d'un centenar de receptes de primers i segons plats, postres i begudes, al blog Enganxa't al català del SLC de Sant Andreu de la Barca, totes elles elaborades per alumnes i parelles lingüístiques.

  També s'hi relaciona el concurs La teva recepta, que es convoca el mes d'abril i que consisteix a fer comentaris en català a l'entrada corresponent, explicant la raó per la qual aquella recepta determinada crida l'atenció. Entre els participants, es fa un sorteig que enguany consisteix en un llibre de cuina.
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter