25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Àmbit de Formació i Foment - Divendres, 23 de juny de 2017

  Karaoke de cançons en català per a l’alumnat de Barcelona

  Èxit de públic i participació a la celebració de final de curs, amb més de 150 assistents: una manera molt festiva i engrescadora de demostrar les millores en l'aprenentatge de la llengua.

  La trobada, organitzada per les delegacions de Sants-Montjuïc i les Corts, del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, va tenir lloc dilluns 19 de juny, al pati del Centre Cultural Albareda del Poble-sec. La programació de l'acte, a banda del piscolabis tradicional, va comptar amb el plat fort de la tarda: un karaoke de 10 cançons en català, interpretades per l'alumnat, algunes amb coreografia molt elaborada.

  Durant les darreres sessions de classe del curs, els alumnes han pogut treballar les cançons, tant des d'un punt de vista musical com lingüístic, amb la finalitat de vincular el contingut d'aprenentatge amb la celebració fora de l'aula. Activitats lúdiques com aquesta contribueixen a cohesionar el grup i, alhora, estableixen vincles festius amb l'aprenentatge de la llengua, cosa que sens dubte beneficia els resultats obtinguts.

  Els alumnes van valorar molt positivament l'organització de l'activitat i van coincidir a destacar l'oportunitat que aquest tipus de dinàmiques suposen per descobrir i conèixer música en català, i aprendre llengua a partir de les lletres dels temes musicals.

  Establir connexions entre l'aprenentatge i els contextos socials de l'ús de la llengua és un dels objectius dels cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística, perquè permet comprovar de primera mà els avantatges comunicatius i també lúdics d'aprendre i usar la llengua.

  L'acte va comptar amb la col·laboració del Centre Cultural Albareda i de l'empresa Moritz.

  Enllaços relacionats
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter