25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Dimarts, 20 de juny de 2017

  Ruta per la Igualada modernista

  Alumnes i participants del VxL fan una ruta pel nucli antic de la ciutat per visitar els llocs més emblemàtics del Modernisme. 

  La ruta, que va tenir lloc divendres 16 de juny, va aplegar 35 alumnes i participants del VxL. L'itinerari va començar a la plaça de l'Ajuntament i va acabar al Casino del Foment, on hi ha les pintures de l'escenògraf Salvador Alarma, dedicades a l'òpera, amb presència constant en les produccions dels decorats del Liceu.

  Entre d'altres, es va visitar la Casa Ramon Vives Maixenchs, Cal Ratés o Ca la Mamita, edificis representatius del Modernisme català. També es van veure la Pastisseria Pla i la Pastisseria Targarona, que són establiments de la ciutat que destaquen pel bon estat amb què conserven tant les pintures com els elements decoratius modernistes. 

  Es tracta d'una ruta cultural i lúdica, mitjançant la qual s'apropa el patrimoni cultural de l'entorn als assistents i es generen espais de conversa espontània i distesa, que propicien la pràctica i la millora de l'aprenentatge de la llengua i el coneixement de l'entorn.

  L'organització d'aquesta sortida cultural és a càrrec del Servei Local de Català d'Igualada i el Servei Comarcal de Català de l'Anoia, i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Igualada.

  Enllaços relacionats
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter