25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Àmbit de Formació i Foment - Dilluns, 2 de mar de 2015

  Agnès Agboton parla sobre el fet migratori

  Originària de Benín. Ha publicat Més enllà del mar de sorra: una dona africana a la nostra terra (Rosa dels Vents 2005) / Más allá del mar de arena: Una mujer africana en España (Lumen 2005). Va arribar a Barcelona, des de Benín, amb 18 anys. Dedica el seu temps a recuperar tradicions orals del seu poble i a explicar contes a escoles, biblioteques i institucions culturals. Ha publicat també La cuina africana, Contes d'arreu del món, Àfrica des dels fogons, Na Mitón: La mujer en los cuentos y leyendas africanas, i ha estat coautora de El libro de las cocinas del mundo.

  Des de la seva experiència, Agnès Agboton afirma que la migració ha contribuït a donar més importància a la seva cultura, a l'hora que la llengua li ha permès explicar-se, fer-se entendre i conèixer-se ella mateixa. Així mateix afirma que el camí del procés migratori a Catalunya no ha acabat i queda molt per fer, ja que actualment les persones estan juntes però no es coneixen.

  Sobre el lema de Candel: "Catalunya, un sol poble", l'escriptora considera que s'ha de recollir la idea de diàleg que apuntava Paco Candel i adequar-la als nous temps i als nous moviments migratoris, la manera per aconseguir-ho: escoltar i conviure.
   

  El Consorci  ha participat en la coordinació del projecte Paco Candel: Catalunya un sol poble, juntament amb la Fundació Paco Candel, el Departament de Benestar Social i Família, el Departament d'Ensenyament i el Departament de Cultura per divulgar la figura de Paco Candel i les seves aportacions sobre el fet migratori.

  El projecte del CPNL per participar al programa Paco Candel. Catalunya un sol poble es fa efectiu a través de la difusió dels materials del projecte conjunt, entre els quals trobem diferents materials didàctics, l'organització de conferències, una exposició digital, un fulletó del projecte i, per últim, aquests vídeos de persones que, d'alguna manera, han tingut contacte amb la figura de Paco Candel i que parlen del fet migratori.
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter