25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Dilluns, 2 de febrer de 2015

  Paco Candel vist per Enric Cirici

  Aquest mes Enric Cirici ens parla de Paco Candel. Diplomat en estudis sobre les comunitats europees, Cirici ha realitzat tasques de comerç internacional com a empresari d'un grup paperer. President de l'antiga Acadèmia de Llengua Catalana de les Congregacions Marianes, participà en el moviment de la cançó catalana a través d'EDIGSA i Ona. Fou el president del diari Avui en el moment de la seva aparició i cofundador del Grup del Llibre.

  Segons Cirici, la migració és un fet necessari per la manca de natalitat del país i destaca caràcter de les persones migrants, les defineix com persones amb empenta i amb ganes de participar en la societat que les acull.

  Cirici afirma que Candel, quan va arribar al nostre país, va comprovar que hi havia una cultura rica i autòctona, que era convenient per ell participar-hi. També opina que quan una persona arriba a un país s'ha d'integrar perquè sinó no hi pot conviure.


  El Consorci  ha participat en la coordinació del projecte Paco Candel: Catalunya un sol poble, juntament amb la Fundació Paco Candel, el Departament de Benestar Social i Família, el Departament d'Ensenyament i el Departament de Cultura per divulgar la figura de Paco Candel i les seves aportacions sobre el fet migratori.

  El projecte del CPNL per participar al programa Paco Candel. Catalunya un sol poble es fa efectiu a través de la difusió dels materials del projecte conjunt, entre els quals trobem diferents materials didàctics, l'organització de conferències, una exposició digital, un fulletó del projecte i, per últim, aquests vídeos de persones que, d'alguna manera, han tingut contacte amb la figura de Paco Candel i que parlen del fet migratori.
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter