25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Divendres, 9 de gener de 2015

  Esther Pardo recorda Paco Candel

  L'escriptora Esther Pardo autora d'Els carrers de Paco Candel, un llibre que recopila els seus records durant l'adolescència en els anys 50 i les seves converses amb Candel, recorda la seva figura.

  Pardo, ha viscut en un barri de migració diversa i aquest fet li ha permès relacionar-se molt amb gent estrangera de diferents orígens. L'escriptora afirma que la gent que es tanca en el seu entorn mai seran unes persones senceres i considera que s'ha enriquit molt de les persones que ha tingut al seu voltant.

  Sobre el lema de Candel: "Catalunya, un sol poble", Pardo afirma que Catalunya, com a país, és una terra de barreja i cada vegada ho serà més. L'escriptora també pensa que Candel, que era amic del seu pare, tenia una visió de futur molt gran.
   

  El Consorci  ha participat en la coordinació del projecte Paco Candel: Catalunya un sol poble, juntament amb la Fundació Paco Candel, el Departament de Benestar Social i Família, el Departament d'Ensenyament i el Departament de Cultura per divulgar la figura de Paco Candel i les seves aportacions sobre el fet migratori.

  El projecte del CPNL per participar al programa Paco Candel. Catalunya un sol poble es fa efectiu a través de la difusió dels materials del projecte conjunt, entre els quals trobem diferents materials didàctics, l'organització de conferències, una exposició digital, un fulletó del projecte i, per últim, aquests vídeos de persones que, d'alguna manera, han tingut contacte amb la figura de Paco Candel i que parlen del fet migratori.
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter