25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Dilluns, 3 de novembre de 2014

  Rafel Hinojosa i Paco Candel

  Rafael Hinojosa i Lucena (Cabra, província de Còrdova, 1939) és un director comercial i polític català d'origen andalús. Del 2003 al 2006 fou president del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya.

  Per Hinojosa, Candel va retratar molt bé la immigració dels anys 40, 50 i 60. En el llibre Els altres catalans, l'autor fa una crida als autòctons perquè obrin un camí d'integració i d'acollida als immigrants que arriben a Catalunya, és a dir, un espai on els immigrants se sentin còmodes.

  Des de la seva experiència migratòria, Hinojosa ens explica que no va tenir cap problema per integrar-se a Catalunya, tot i que va  arribar molt jove a Catalunya i es va instal·lar al barri del Somorrostro de Barcelona, i afirma que la seva vida ha canviat totalment i també la de la seva família.

  Sobre el lema de Candel: "Catalunya, un sol poble", Hinojosa considera que és un lema fantàstic perquè recull la idea de fer un espai per la gent de fora i acollir-la i creu que Catalunya no té futur si no és un poble cohesionat.
   

  El Consorci  ha participat en la coordinació del projecte Paco Candel: Catalunya un sol poble, juntament amb la Fundació Paco Candel, el Departament de Benestar Social i Família, el Departament d'Ensenyament i el Departament de Cultura per divulgar la figura de Paco Candel i les seves aportacions sobre el fet migratori.

  El projecte del CPNL per participar al programa Paco Candel. Catalunya un sol poble es fa efectiu a través de la difusió dels materials del projecte conjunt, entre els quals trobem diferents materials didàctics, l'organització de conferències, una exposició digital, un fulletó del projecte i, per últim, aquests vídeos de persones que, d'alguna manera, han tingut contacte amb la figura de Paco Candel i que parlen del fet migratori.
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter