25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Dilluns, 1 de setembre de 2014

  Julio Baños parla sobre Paco Candel

  L'amic de Paco Candel, que participa a la Fundació Candel com a tresorer de l'entitat, és el personatge escollit aquest mes de setembre per parlar sobre la migració.

  Per a Julio Baños la migració l'ha enriquit en tots els sentits. Com a fill d'immigrants criat en el barri obrer de Can Tunis, ha estat en contacte amb gent vinguda de fora i ha viscut en primera persona el comportament d'aquestes persones, que venien a Catalunya a guanyar-se la vida, i les descriu com a amables i servicials.

  La migració li ha ensenyat, a més, a ser tolerant i a entendre la gent  que ve de fora. Aquest sentiment també li ha vingut reforçat per la figura de Paco Candel, que el descriu com una persona amb un gran cor que vetllava per una vida digna de les persones nouvingudes.

  El Consorci  ha participat en la coordinació del projecte Paco Candel: Catalunya un sol poble, juntament amb la Fundació Paco Candel, el Departament de Benestar Social i Família, el Departament d'Ensenyament i el Departament de Cultura per divulgar la figura de Paco Candel i les seves aportacions sobre el fet migratori.

  El projecte del CPNL per participar al programa Paco Candel. Catalunya un sol poble es fa efectiu a través de la difusió dels materials del projecte conjunt, entre els quals trobem diferents materials didàctics, l'organització de conferències, una exposició digital, un fulletó del projecte i, per últim, aquests vídeos de persones que, d'alguna manera, han tingut contacte amb la figura de Paco Candel i que parlen del fet migratori.
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter