25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Dimecres, 2 de juliol de 2014

  Patrícia Gabancho reflexiona al voltant de la figura de Paco Candel

  La periodista i escriptora argentino-catalana Patrícia Gabancho és l'escollida aquest mes de juliol per parlar sobre la migració.

  Patrícia Gabancho considera que Paco Candel va fer una aportació bàsica per entendre el fet migratori que era situar l'experiència en persones concretes, de manera que treia duresa a la circumstància i al mateix temps la humanitzava molt.

  Des de la seva experiència migratòria, quan va deixar l'Argentina per venir a viure a Catalunya, a ella aquest fet li ha canviat la vida de forma radical, ja que es tracta d'un procés exigent que et fa aprendre sobre la condició humana i sobre un mateix. De totes maneres, remarca que en el seu cas és una experiència volguda i reeixida, en què va escollir la cultura en què es volia integrar.

  Finalment, i recordant el lema de Candel: "Catalunya, un sol poble", Gabancho ens explica que viure en la societat catalana actual li aporta un repte, ja que no és fàcil el procés integrador de tota la gent vinguda de fora i de procedències culturals tan diferents. L'important per a l'escriptora és que per ser un sol poble tots vulguem contribuir a un projecte de desenvolupament, de progrés, de convivència. Comenta que cal progressar però fent-ho tots alhora; per això és important que tant la societat com els seus membres individualment siguin conscients que aquest procés ens implica a tots.

  El Consorci  ha participat en la coordinació del projecte Paco Candel: Catalunya un sol poble, juntament amb la Fundació Paco Candel, el Departament de Benestar Social i Família, el Departament d'Ensenyament i el Departament de Cultura per divulgar la figura de Paco Candel i les seves aportacions sobre el fet migratori.

  El projecte del CPNL per participar al programa Paco Candel. Catalunya un sol poble es fa efectiu a través de la difusió dels materials del projecte conjunt, entre els quals trobem diferents materials didàctics, l'organització de conferències, una exposició digital, un fulletó del projecte i, per últim, aquests vídeos de persones que, d'alguna manera, han tingut contacte amb la figura de Paco Candel i que parlen del fet migratori.
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter