25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL

Llengua i cultura

Mostrant de 1 a 10, de 10 entrades disponibles, del centre

 • CNL Osona Dilluns, 15 d'octubre de 2018

  Comença la X Gimcana de les Llengües!

  X Gimcana de les Llengües

  El 15 d'octubre comença la desena edició de la Gimcana de les Llengües, concurs virtual de preguntes sobre llengua i la seva diversitat, organitzat pel CNL d'Osona i el SCC del Ripollès.

  Per commemorar aquest desè aniversari, la Gimcana conté algunes novetats, com la introducció de la nova categoria VxL, en la qual podran participar-hi els integrants del programa de Voluntariat per la Llengua, o bé la incorporació de més premis per als guanyadors del concurs.

  Com sempre, la Gimcana és completament virtual i s'ha de respondre mitjançant un formulari que ja apareix cada setmana al blog. Només cal que comproveu en quina categoria heu de participar segons si sou un grup d'adults (C), si ho voleu fer a títol individual (D), si formeu part del programa de Voluntariat (VxL), etc.

  Llegir-ne més

 • CNL Osona Dimecres, 18 d'abril de 2018

  Club de lectura amb els alumnes de nivell Elemental 3

  L'Oficina de català de Torelló comença amb el primer club de lectura del segon quadrimestre 

  Ahir dimarts dia 17 d'abril va començar el cicle de clubs de lectura del segon quadrimestre de l'Oficina de Català de Torelló. Aquesta primera tertúlia es va portar a terme amb els alumnes de nivell Elemental de català i la lectura triada va ser Maic de Tina Vallès, una petita novel·la de temàtica juvenil. Durant la sessió, van comentar la lectura, treballar vocabulari i també van poder reflexionar a partir de la temàtica que s'explica a través del llibre. Per a alguns d'ells era el seu primer llibre en català i aquesta activitat els ha animat a continuar-ho fent.

 • CNL Osona Dimecres, 17 de gener de 2018

  Club de lectura amb els alumnes de nivell Bàsic de català

  Des de l'Oficina de Català de Torelló s'ha portat a terme un club de lectura amb els alumnes del nivell bàsic 2 de català. D'acord amb el nivell de l'alumnat, el llibre escollit ha sigut La meva família i altres animals. A partir de la lectura, els alumnes han pogut començar a posar en pràctica la seva comprensió a través d'un dels primers llibres de lectura en català. La lectura del llibre de català fàcil ha sigut valorada molt positivament pels alumnes els quals han pogut compartir l'aprenentatge, els coneixements i l'opinió de la lectura amb la resta de companys. Abans de la sessió, però, el personal de la biblioteca els ha donat la benvinguda i els ha fet una petita xerrada explicant el funcionament d'aquest equipament municipal.

 • CNL Osona Dimarts, 19 de desembre de 2017

  Els alumnes de nivell Elemental llegeixen Pau Casals

  Des de l'Oficina de Català de Torelló s'ha portat a terme un club de lectura amb els alumnes del nivell elemental de català. D'acord amb el nivell de l'alumnat, el llibre escollit ha sigut La Vida de Pau Casals. A partir de la lectura els alumnes han pogut descobrir la vida d'un dels millors músics de violoncel del segle XX. La lectura del llibre de català fàcil ha sigut valorada molt positivament pels alumnes els quals han pogut compartir l'aprenentatge, els coneixements i l'opinió de la lectura amb la resta de companys.

 • CNL Osona Dimarts, 18 de juliol de 2017

  Presentació del VxL a alumnes de l’Escola d’Estiu Catalanoaustríaca

  Dimarts, 18 de juliol, la directora del CNL d'Osona, la coordinadora i la dinamitzadora del VxL virtual es van desplaçar a Sant Hilari de Sacalm per presentar el programa Voluntariat per la llengua a un grup d'estudiants de l'Escola d'Estiu Catalanoaustríaca, formada per estudiants de la universitat de Viena que estudien català, juntament amb un grup d'estudiants d'alemany de diverses universitats catalanes, que aquests dies s'hi han reunit per portar a terme un intercanvi cultural i lingüístic de dues setmanes.

  Llegir-ne més

 • CNL Osona Dimarts, 9 de maig de 2017

  Club de lectura del curs intermedi a Torelló

  Des de l'Oficina de Català de Torelló s'ha portat a terme un club de lectura amb els alumnes del nivell intermedi. Per tal de commemorar l'any Bertrana, el llibre escollit ha sigut Josafat. La lectura de la novel·la Josafat ha sigut valorada molt positivament pels alumnes els quals han pogut compartir l'aprenentatge, els coneixements i l'opinió de la lectura amb la resta de companys.

 • CNL Osona Dimarts, 25 d'abril de 2017

  El casal cívic de Torelló exposa els cartells de la 4a edició de la campanya A l'abril cada paraula val per mil

  Del 21 al 29 d'abril al casal cívic de Torelló exposa els trenta cartells corresponents a la 4a edició de la campanya A l'abril cada paraula val per mil.

  Llegir-ne més

 • CNL Osona Divendres, 21 d'abril de 2017

  Els alumnes de l'Oficina de Català de Torelló expliquen llegendes

  Llegir-ne més

 • CNL Osona Diumenge, 23 d'abril de 2017

  Premi Ciutat de Manlleu per a Alícia Andreu, tècnica de l'OC de Manlleu

  La guanyadora, Alícia Andreu, amb el jurat i alguns finalistes

  La tècnica de normalització lingüística de l'Oficina de Català de Manlleu Alícia Andreu és la guanyadora de la 23a edició del Premi Ciutat de Manlleu de narrativa que es va lliurar el  dia  de Sant Jordi. S'hi van presentar més de 30 obres d'arreu dels Països Catalans i, segons el jurat, aquest any  cal destacar la qualitat de les obres presentades. El jurat va valorar l'obra  guanyadora, Jason Porter, perquè aconsegueix enganxar el lector i per l'originalitat del llenguatge i l'estructura literària que ha utilitzat l'escriptora. L'obra guanyadora i les cinc finalistes es publicaran a Témenos Edicions.

  Llegir-ne més

 • CNL Osona Divendres, 21 d'abril de 2017

  Presentació del llibre "El sol i la lluna" al Temple Romà de Vic

  Presentació del conte al Temple Romà de Vic

  Divendres 21 d'abril, a les 8 del vespre, es va presentar al Temple Romà de Vic el llibre El Sol i la Lluna. L'acte va comptar amb l'assistència d'Àlvar Solà, regidor de l'Ajuntament de Vic, i Àlex Garrido, alcalde de Manlleu i vicepresident del Consorci.

  Llegir-ne més

Anterior

 1. 1
 2. 2

Següent →


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes