25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL

Llengua i cultura

Mostrant de 1 a 10, de 10 entrades disponibles, del centre

 • CNL Osona Dijous, 6 de juny de 2019

  Homenatge de la UVIC al CNL d'Osona pels 30 anys al servei de l'ús social del català

  El CNL d'Osona rep el guardó de reconeixement dels 30 anys de trajectòria al servei de la llengua

  La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya va fer un reconeixement al Centre de Normalització Lingüística d'Osona, en el marc de la presentació de la XXIV edició de la Universitat d'Estiu. Aquest reconeixement és "per la seva destacada activitat des de fa trenta anys al servei de la normalització lingüística a empreses i administracions, acolliment lingüístic, accions de voluntariat i activitats culturals per a la difusió del coneixement de la llengua catalana".

  Llegir-ne més

 • CNL Osona Dimecres, 29 de maig de 2019

  Club de lectura de l'Oficina de Català de Torelló

  Participants al club de lectura de l'OC de Torelló

  Dimecres 29 de maig, a la biblioteca Dos Rius va tenir lloc l'última tertúlia dels clubs de lectura d'aquest trimestre de l'Oficina de Català de Torelló.

  Aquesta vegada els alumnes del curs Intermedi 3 i participants del Voluntariat per la Llengua han llegit el llibre Contes populars catalans de Sílvia Caballeria i Ma. Carme Codina amb il·lustracions d'Elisenda Soler, publicat per l'editorial Farell. Totes tres autores són de Torelló.

  Moltes de les històries orals que s'explicaven a casa nostra ara ja no es recorden, formen part del nostre patrimoni cultural, de la nostra herència, però s'estan perdent. En aquest llibre hi ha vint-i-quatre contes populars. Alguns els compartim amb altres pobles del continent europeu, d'altres són d'àmbit més restringit i, per tant, cada vegada menys coneguts.

  Llegir-ne més

 • CNL Osona Dimecres, 5 de desembre de 2018

  Sessions de jocs en català amb els grups de VxL de reforç de lectura i conversa

  Participants en una de les sessions de jocs en català

  En el marc de la campanya "I tu, jugues en català?" que es fa al CNL d'Osona es duen a terme diferents actuacions: des de la visita als comerços de joguines, la difusió de l'aplicació de joguines en català i els comerços on es poden trobar, la difusió del concurs "I tu jugues en català?",  la publicació d'alguns jocs en català en la nostra col·lecció dels Ets i uts en joc i, aquest any, també s'han fet sessions de jocs en català. 

  Els dies 3, 4 i 5 de desembre els grups de VxL de reforç de lectura i conversa van jugar a diferents jocs en català. En total van estar 5 grups d'entre 4 i 7 persones que van poder conèixer aquests jocs i saber-ne el reglament.    

  Llegir-ne més

 • CNL Osona Dimecres, 24 d'octubre de 2018

  Presentació de les parelles lingüístiques a Torelló.

  Un any més, l'oficina de català de Torelló torna a engegar el programa de Voluntariat per la Llengua. L'acte es va portar a terme el dimarts dia 23 d'octubre a la sala d'actes de l'edifici de la Cooperativa de Torelló. L'edició d'enguany comença amb 8 parelles i es podrà anar ampliant durant l'any amb parelles noves. Durant la presentació se'ls ha informat del funcionament del programa del Voluntariat, de les activitats que podran fer al llarg del curs i  han conegut la seva parella lingüística a través d'un joc que consistia a endevinar establiments col·laboradors amb el Voluntariat per la Llengua que poden trobar al municipi.

 • CNL Osona Dimecres, 18 d'abril de 2018

  Club de lectura amb els alumnes de nivell Elemental 3

  L'Oficina de català de Torelló comença amb el primer club de lectura del segon quadrimestre 

  Ahir dimarts dia 17 d'abril va començar el cicle de clubs de lectura del segon quadrimestre de l'Oficina de Català de Torelló. Aquesta primera tertúlia es va portar a terme amb els alumnes de nivell Elemental de català i la lectura triada va ser Maic de Tina Vallès, una petita novel·la de temàtica juvenil. Durant la sessió, van comentar la lectura, treballar vocabulari i també van poder reflexionar a partir de la temàtica que s'explica a través del llibre. Per a alguns d'ells era el seu primer llibre en català i aquesta activitat els ha animat a continuar-ho fent.

 • CNL Osona Dimecres, 17 de gener de 2018

  Club de lectura amb els alumnes de nivell Bàsic de català

  Des de l'Oficina de Català de Torelló s'ha portat a terme un club de lectura amb els alumnes del nivell bàsic 2 de català. D'acord amb el nivell de l'alumnat, el llibre escollit ha sigut La meva família i altres animals. A partir de la lectura, els alumnes han pogut començar a posar en pràctica la seva comprensió a través d'un dels primers llibres de lectura en català. La lectura del llibre de català fàcil ha sigut valorada molt positivament pels alumnes els quals han pogut compartir l'aprenentatge, els coneixements i l'opinió de la lectura amb la resta de companys. Abans de la sessió, però, el personal de la biblioteca els ha donat la benvinguda i els ha fet una petita xerrada explicant el funcionament d'aquest equipament municipal.

 • CNL Osona Dimarts, 19 de desembre de 2017

  Els alumnes de nivell Elemental llegeixen Pau Casals

  Des de l'Oficina de Català de Torelló s'ha portat a terme un club de lectura amb els alumnes del nivell elemental de català. D'acord amb el nivell de l'alumnat, el llibre escollit ha sigut La Vida de Pau Casals. A partir de la lectura els alumnes han pogut descobrir la vida d'un dels millors músics de violoncel del segle XX. La lectura del llibre de català fàcil ha sigut valorada molt positivament pels alumnes els quals han pogut compartir l'aprenentatge, els coneixements i l'opinió de la lectura amb la resta de companys.

 • CNL Osona Dimarts, 18 de juliol de 2017

  Presentació del VxL a alumnes de l’Escola d’Estiu Catalanoaustríaca

  Dimarts, 18 de juliol, la directora del CNL d'Osona, la coordinadora i la dinamitzadora del VxL virtual es van desplaçar a Sant Hilari de Sacalm per presentar el programa Voluntariat per la llengua a un grup d'estudiants de l'Escola d'Estiu Catalanoaustríaca, formada per estudiants de la universitat de Viena que estudien català, juntament amb un grup d'estudiants d'alemany de diverses universitats catalanes, que aquests dies s'hi han reunit per portar a terme un intercanvi cultural i lingüístic de dues setmanes.

  Llegir-ne més

 • CNL Osona Dimarts, 9 de maig de 2017

  Club de lectura del curs intermedi a Torelló

  Des de l'Oficina de Català de Torelló s'ha portat a terme un club de lectura amb els alumnes del nivell intermedi. Per tal de commemorar l'any Bertrana, el llibre escollit ha sigut Josafat. La lectura de la novel·la Josafat ha sigut valorada molt positivament pels alumnes els quals han pogut compartir l'aprenentatge, els coneixements i l'opinió de la lectura amb la resta de companys.

 • CNL Osona Dimarts, 25 d'abril de 2017

  El casal cívic de Torelló exposa els cartells de la 4a edició de la campanya A l'abril cada paraula val per mil

  Del 21 al 29 d'abril al casal cívic de Torelló exposa els trenta cartells corresponents a la 4a edició de la campanya A l'abril cada paraula val per mil.

  Llegir-ne més

Anterior

 1. 1
 2. 2

Següent →


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes