25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Barcelona Dimecres, 29 de maig de 2013

  "Catalunya i les llengües al segle XXI" inaugura Els Debats al Centre

  Albert Bastardas, en un moment de la seva intervenció inicial.

  "Catalunya i les llengües al segle XXI", del sociolingüista i catedràtic de la Universitat de Barcelona Albert Bastardas i Boada, és el títol de la conferència inaugural del cicle Els Debats al Centre (CNL de Barcelona), que es va celebrar al CCCB i al qual van assistir 140 professionals del CNL de Barcelona i del CPNL.

  El sociolingüista Albert Bastardas (Vilafranca del Penedès, 1951) va impartir la conferència “Catalunya i les llengües, al segle XXI”, en  la qual va donar una visió panoràmica de la situació sociolingüística actual i va aprofundir en aspectes com l’encaix d’una llengua mitjana com el català en un món global, la gestió de la immigració a casa nostra, la complexitat sociolingüística de Catalunya (catalanoparlants i castellanoparlants, i els parlants d’altres llengües), els reptes que se’ns presenten i les receptes per encarar el present i el futur amb garanties d’èxit, entre d’altres qüestions.

  Albert Bastardas i Boada és considerat un dels millors sociolingüistes de les terres de parla catalana, a més de tenir molt de prestigi i força anomenada internacional. El celebrat llibre Ecologia de les llengües (1996) significa una de les pedres angulars per entendre la sociolingüística global i la de casa nostra.

  Què són Els Debats al Centre?

  Els Debats al Centre pretenen ser un nou cicle formatiu que té per objectiu tractar temes de l’actualitat lingüística i sociolingüística de casa nostra. L’objectiu és que els professionals del CNL de Barcelona i també d’altres professionals del Consorci per a la Normalització Lingüística tinguin noves informacions, noves eines i nous horitzons a l’hora d’encarar debats i preocupacions entorn del català i puguin tenir un millor posicionament davant la societat per poder defensar i afavorir la normalització de la llengua catalana.

  Els Debats al Centre també neix amb l'objectiu de poder reforçar la formació habitual que porta a terme el CPNL  amb uns debats que toquin de prop l’actualitat i que alhora ens ajudin a tots plegats a orientar-nos amb noves aportacions pel que fa al camp de les idees lingüístiques i sociolingüístiques davant del món global i complex en què vivim. Així, en els Debats hi podran dissertar tant sociolingüistes com professors, assessors lingüístics, empresaris, periodistes, tècnics en política lingüística, representants d’organitzacions i, si escau, polítics, entre d’altres. Ens interessa poder escoltar els diversos punts de vista de professionals de mons diversos que tracten el tema de la llengua o de les llengües a Catalunya i per extensió a les terres de parla catalana.

  Enllaços relacionats


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter