25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Tarragona Dimarts, 30 d'abril de 2013

  Vinícola de Nulles guanya el Premi a la Normalització Lingüística de l'Alt Camp

  D'esq. a dreta: Marta Blanch, del Consell Comarcal de l'Alt Camp, i Teresa Guasch, del SCC.

  El jurat del quinzè Premi a la Normalització Lingüística en l'Àmbit Socioeconòmic de l’Alt Camp ha decidit atorgar l’esmentat premi a l'empresa Vinícola de Nulles.

  Vinícola de Nulles és l’hereva dels dos sindicats que es van constituir originàriament a la població: el Sindicat i la Cooperativa. Actualment compta amb la Secció Vinícola, la base de l’activitat, i la Secció de Crèdit, que exerceix la funció d’entitat financera de la població. Pel que fa a la producció, elabora i comercialitza la marca Adernats de vins i caves (DO Tarragona i DO Cava).

  El celler modernista, obra de Cèsar Martinell, acull l’activitat productiva i la botiga, però, a més, Vinícola de Nulles aprofita aquest magnífic escenari per fer-hi nombroses activitats per difondre els seus productes, com els sopars al celler, que fa dos anys que es porten a terme i compten amb molta acceptació. Les oficines i l'entitat d'estalvi són al centre de la població.

  El Premi a la Normalització Lingüística el convoca el Servei Comarcal de Català (SCC) de l’Alt Camp, integrat a la xarxa d’oficines del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), del qual forma part el Consell Comarcal de l’Alt Camp des de l’any 1992, i pretén col·laborar a estendre l’ús del català en l’àmbit socioeconòmic.

  El jurat, després d’estudiar les candidatures que optaven al premi, va seleccionar, d'entre les diverses candidatures, dues empreses finalistes que, amb perfils molt diferents pel que fa a tipus d'activitat i mercat potencial, complien a bastament els requisits del premi. Finalment, després de les oportunes deliberacions, ha decidit atorgar-lo a Vinícola de Nulles perquè considera que l’esmentada empresa ha apostat per l’ús habitual i normal del català en les seves activitats i perquè etiqueta els seus productes en la nostra llengua, dos dels aspectes que preveuen les bases del premi. En aquest sentit, s'ha valorat positivament el fet que l'empresa utilitzi el català de forma preferent per etiquetar els seus productes i també per difondre'ls entre la població (publicitat i pàgina web).

  D’altra banda, també s'ha tingut en compte l'esforç de Vinícola de Nulles per donar a conèixer els seus productes amb iniciatives com “Un dia a Nulles” o la ViNitCultura, activitats que, a més, contribueixen a divulgar el patrimoni artístic i paisatgístic del municipi de Nulles i, de retruc, de la comarca de l'Alt Camp.

  Palmarès del premi

  Fins a la data, les empreses o establiments que han rebut aquest guardó han estat els següents: Patates Palau, de Valls (1999); Cafès Líder, de Valls (2000); Cooperativa Agrícola de Vila-rodona (2001); Calçats Cliben, SA, de Valls (2002), Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de Valls (2003); Hipermercat Esclat, de Valls (2004); Morera Cinc, SL, de Valls (2005); Fruita Fresca, de Valls (2006); Artur Vives. Reclams, SA, de Valls (2007); Cooperativa Agrícola de Bràfim (2008); Celler Mas Vicenç, de Cabra del Camp (2009); Fruits SP, de Figuerola del Camp (2010), Cerveses La Gardènia, d’Alcover (2011), i Els Fruits Saborosos, de Vila-rodona (2012).

  El guardó d’aquest XV Premi a la Normalització Lingüística en l’Àmbit Socioeconòmic de l’Alt Camp es lliurarà a Vinícola de Nulles en el decurs de la Nit de Premis de Valls, el pròxim dia 1 de juny. El guardó consisteix en un diploma expedit pel CPNL i en una peça artística del Grup d’Artesans de l’Alt Camp, entitat que col·labora en l'organització del premi.

  Enllaços relacionats


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter