25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Girona Dijous, 18 d'abril de 2013

  El Marroc, protagonista de la tercera edició del cicle Vol(t)em a la Bisbal

  El Marroc, massa a prop, massa lluny. Amb aquest títol —ben explícit—, l’Abderrahim El Bouhamdi i la Bouchra Assou van presentar el dimecres 17 d'abril una visió gens estereotipada del Marroc, que va servir per donar forma a la tercera edició del cicle Vol(t)em.

  Més d’una trentena de persones es van reunir al bar 17100 de la Bisbal d’Empordà per escoltar un repàs a la gastronomia, la geografia, la història i la política del Marroc.

  Així, van recordar que la serralada dels Atles té muntanyes més altes que el Pirineu català, que hi ha infinitat de maneres de cuinar el cuscús i, a més, van defensar que el país ja fa dècades que pateix privatitzacions de béns públics i de retallades en aspectes com ara la sanitat o l’educació.

  Els dos estudiants del curs elemental 3 van parlar de la relació política, tensa, que uneix el Marroc i l’Estat espanyol i com, aquesta circumstància, encara determina la visió que algunes persones poden tenir dels ciutadans marroquins. D'altra banda, El Bouhamdi creu que Catalunya té una relació diferent amb el país.

  La xerrada es va tancar amb un debat intens i enriquidor entre els conferenciants i els assistents a l’acte. La propera cita serà el mes de maig, en aquest cas, el protagonisme serà per a Armènia.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter