25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Vallès Oriental Dijous, 14 de març de 2013

  L’Oficina de Català de Montornès participa en l’organització del Dia de la Dona col·laborant amb la Regidoria d’Igualtat del municipi

  Aproximadament unes 200 persones es van aplegar el dia 8 de març a les 19 h al Teatre Municipal de Montornès per celebrar l’acte central del Dia de la Dona.  
  L’Associació Dones per la Convivència,  amb la qual  l’Oficina de Català tenia un acord de col·laboració del Voluntariat per la llengua, donava per finalitzades les seves activitats com a entitat, però tenia pendent de dur a terme l’activitat del 8 de març i havien iniciat converses amb Arcadi Oliveras per tal que vingués fer una xerrada al municipi. Per aquest motiu Dones per la Convivència va proposar a l’Oficina de Català que aquesta activitat es relacionés amb la llengua catalana i amb el Voluntariat per la llengua, per tal de fer més difusió de la xerrada a la localitat.
  L’acte va ser tot un èxit d’assistència. Membres de l’associació Dones per la Convivència, de la nova associació de dones ADIM (Associació Dones per la Igualtat de Montornès), participants en el Voluntariat, alumnes de català i públic divers van omplir el teatre de Montornès.
  En primer lloc va intervenir la tècnica de català, Reyes Barragán, per parlar breument sobre el Voluntariat i de com la relació amb les entitats propicia que es puguin dur a terme activitats com la xerrada d’Arcadi Oliveras. També va agrair la implicació de les responsables de Dones per la Convivència, que durant 4 anys havien dut a terme una gran tasca en favor de la integració de les dones al municipi i de la difusió de la llengua i la cultura catalanes entre les dones immigrades.  Tot seguit van intervenir la regidora d’Igualtat, M. Teresa Jiménez, i la tècnica d’Igualtat, Josefina Gómez, per parlar de la vigència de la celebració del Dia de la Dona, tot i ser al segle XXI. Seguidament va intervenir Arcadi Oliveras, que va parlar de la situació econòmica general, dels motius que ens hi han dut i de com les dones són un dels col·lectius que més pateix aquesta situació econòmica. L’alcalde, José Montero, va cloure l’acte amb unes paraules d’agraïment a Arcadi Oliveras i amb la lectura del Manifest del Dia de la Dona.
  La relació transversal del Consorci per a la Normalització Lingüística amb els diferents departaments de l’Ajuntament i les entitats de la població propicia que es pugui col·laborar en l’organització d’activitats com la que es va dur a terme el 8 de març a Montornès, que va ser tot un èxit.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter