25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Àrea de Reus Dijous, 13 de desembre de 2012

  Arrels i Bon-Mar guanyen el Premi Ganxet Llengua

  Representants de l'organització de la Ganxet Pintxo amb els guanyadors de la Ganxet Llengua

  L’objectiu del Premi  és fer veure a restauradors i usuaris que atendre el client en la seva llengua és també un indicador de la qualitat del servei.

  En la Finalíssima 2012 han resultat guanyadors, per votació popular, del Premi Ganxet Llengua el restaurant Arrels - Cuina Nostra i el bar Bon-Mar.

  Els clients han valorat que en aquests dos establiments s’hi utilitza el català com a llengua habitual en la retolació i en la comunicació amb el client. A més, el restaurant Arrels és col·laborador amb el Voluntariat per la llengua, la qual cosa garanteix que les persones que vagin a l’establiment trobaran facilitats per expressar-se i ser ateses en català, encara que el parlin amb dificultat.

  L’objectiu del Premi GANXET LLENGUA, que s’ha atorgat en aquesta edició per primera vegada, és fer veure a restauradors i usuaris que atendre el client en la seva llengua és també un indicador de la qualitat del servei.
  Els premiats en altres categories:
   
  GUANYADORS GANXET PINTXO 2012
   
  LA GATA MARIA per la Tapa Bruna de la Cerdanya
  LA TAVERNA pel Secret de la Lleona
  EL RACÓ DEL FRANK per Espiropapa
   
  GUANYADORS DE LA VOTACIÓ POPULAR GANXET PINTXO 2012
   
  RESTAURANT GAUDIR per Caldereta Gaudir.
  MAS DE L’ÀVIA per Capritx de l’Àvia.
  L’ESTEL per Mitja Lluna.
   
  GUANYADOR DEL PREMI CERVESES ESTRELLA DAMM
   
  Com en cada edició de la GANXET PINTXO, el patrocinador Cerveses Estrella DAMM ha volgut distingir la tapa que millor marida amb la seva cervesa. En aquest cas s’ha premiat a l’establiment CAFÈ DE REUS per Caprici de Prades.
   
  L’acte de lliurament ha comptat amb la participació del mateix president de la Cambra, Isaac Sanromà; la primera tinent d’alcalde, Alícia Alegret; la regidora d’ensenyament i política lingüística, Maria Dolors Sardà; el coordinador de la Ganxet Pintxo, Jaume Batista; i el president de l’Associació de Restauradors de Reus i el Baix Camp, Joan Miquel.
  Durant l’acte el president de la Cambra, Isaac Sanromà, ha confirmat la continuïtat de la GANXET PINTXO pel 2013. La convocatòria oficial es donarà a conèixer a principis de l’any vinent. 
   
  La GANXET PINTXO és una iniciativa de la Cambra, amb el patrocini de cerveses Estrella Damm, la col·laboració de l’Ajuntament de Reus i KOM KAL i el suport de l’Associació d’Hosteleria de Reus i el Baix Camp, el Consorci de Normalització Lingüística, la FAVR i la Unió de Botiguers. 

   


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter