25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL l'Heura Dilluns, 3 de desembre de 2012

  L’Heura guanya el Premi Òmnium Bages de Planificació Lingüística 2012

  El Saló de Sessions de l'Ajuntament de Manresa va acollir el 30 de novembre els lliuraments dels premis Lacetània, que reconeixen la feina feta en àmbits com la música, les ciències naturals i socials, la llengua o els mitjans de comunicació.

  El CNL L’Heura va ser guardonat amb el IX Premi de Planificació Lingüística pel projecte “La promoció del català a través dels establiments col·laboradors. L’experiència de Santa Coloma de Gramenet”.

  El jurat del premi va destacar que aquest projecte –que comptabilitza centenars de pràctiques lingüístiques– permet estendre l’ús del català entre les persones que l’estan aprenent i els botiguers de Santa Coloma de Gramenet. A més, va valorar positivament que els botiguers mantinguin la conversa en català amb persones que s’hi expressen amb dificultat i el guany de confiança que això comporta per als aprenents de català.

  El jurat va considerar molt meritòria l’experiència tenint en compte la composició lingüística de la ciutat de Santa Coloma de Gramenet. I també va tenir en compte que és un projecte que es pot aplicar a tot el territori, ja que el programa Voluntariat per la llengua es duu a terme a tot Catalunya.

  L’acte de lliurament de premis va ser presidit per l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina; la presidenta del Consell Comarcal del Bages, Adriana Delgado; el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Manresa, Joan Calmet; i el president d'Òmnium Cultural del Bages, Jaume Puig.

  Per a més informació, cliqueu aquí.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter