25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Barcelona Dilluns, 5 de novembre de 2012

  Barcelona ret homenatge a Heribert Barrera

  Misericòrdia Pellicer, vídua d'Heribert Barrera, va recollir la Medalla d'Or.

  El 29 d'octubre passat, es va celebrar a l'Ajuntament de Barcelona l'acte de lliurament de la Medalla d'Or de la Ciutat a títol pòstum a Heribert Barrera, pel seu testiimoni cívic, polític i patriòtic. Jaume Ciurana, tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació va lloar la figura de Barrera i Jordi Manent va assistir a l'acte en representació del CNL de Barcelona.

  L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va presidir l'acte de lliurament de la Medalla d'Or de la Ciutat a títol pòstum a Heribert Barrera, que va ser el primer president del Parlament de Catalunya després de la dictadura franquista. Trias va recordar el compromís de Barrera amb la seva ciutat i el seu país, i va anunciar que Barcelona dedicarà un carrer o un espai a la seva memòria per tal de "seguir recordant-lo i que el seu exemple arribi a les noves generacions".

  En presència de familiars i amics de Barrera, però també d'una àmplia representació de la política catalana, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha lliurat la medalla a la vídua del polític barceloní, Misericòrdia Pellicer, en un acte al Saló de Cent.

  L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, va fer la glosa del guardonat, de qui va destacar la seva "integritat" i el seu "esperit de servei als seus valors i ideals". De la mateixa manera, Pujol va defensar que en el context actual "Barrera pot ser un referent i un bon model".

  Més informació


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter