25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Vallès Occidental 3 Dimecres, 6 de novembre de 2019

  El Castell de Barberà, protagonista a la nova formació de parelles lingüístiques

  En el marc d'una xerrada sobre el Castell de Barberà, aquest dilluns es van presentar les primeres parelles lingüístiques de Barberà. 

  Aquest dilluns, 4 de novembre, va tenir lloc l'acte de presentació del Voluntariat per la llengua al Casal de Cultura de Barberà.

  Gairebé una quarentena de persones, entre alumnat i participants en el Voluntariat per la llengua, es van reunir per assistir a la presentació de les noves parelles lingüístiques d'aquesta tardor. En aquesta ocasió, es va convidar l'Associació d'Història de Barberà, que va oferir una xerrada sobre el mil·lenari Castell de Barberà. Maria Teresa Sánchez i Lluís Miñarro, membres fundadors de l'associació, van fer un repàs de tota la història del castell i de quin és l'estat en què es troba actualment. 

                                                                                                                      

  Tot seguit, es va passar a l'explicació de les línies generals del Voluntariat per la llengua i es van presentar 12 parelles lingüístiques. Aquestes parelles començaran a trobar-se 1 hora a la setmana per conversar en català d'una manera distesa i relaxada. L'objectiu del programa és promoure l'ús oral del català. És un programa viu i per això sempre que hi hagi persones interessades a participar-hi, es van formant parelles lingüístiques. 

          

  S'hi pot participar com a persona voluntària (persones que parlen habitualment català) i com a persona aprenenta (persona que ja parla una mica però que vol agafar confiança i perdre la vergonya). Només cal tenir 18 anys i disposar d'1 hora a la setmana durant 10 setmanes (una parella lingüística són 10 hores). 

  Les persones que estiguin interessades a participar-hi, poden passar pel Servei Local de Català (Casal de Cultura, 2a planta), donar-se d'alta aquí o bé posar-se en contacte amb la dinamitzadora del programa a través del telèfon 637388189.

  Enllaços relacionats


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter