25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Àrea de Reus Dimarts, 5 de novembre de 2019

  Es presenten deu parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua a l'Hospitalet de l'Infant

  Nou faran les trobades presencials i una, virtuals.

  El passat dimarts 29 d'octubre voluntaris i aprenents del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus (CNL) van assistir a una nova sessió de presentació del programa Voluntariat per la llengua (VxL) a l'Hospitalet de l'Infant, en què es van formalitzar les deu parelles lingüístiques que formaran part del programa a partir d'ara. D'entre aquestes, sis són noves i quatre continuen de l'edició anterior.

  La dinamitzadora del programa, Rut Ortiz, es va encarregar de donar als participants informacions i instruccions perquè la seva experiència com a membres d'una parella lingüística resulti ben positiva i va detallar alguns dels materials lliurats a les parelles que poden utilitzar a l'hora de conversar, com les lectures del material Llegir per parlar, llegir per aprendre i Parlem tu i jo. A més, va detallar les activitats complementàries que el CNL organitza per fomentar l'ús del català durant aquest trimestre, entre les quals destaca la visita a l'Hospital del Coll de Balaguer i la participació en un taller de doblatge en català.

  Els voluntaris inverteixen una hora setmanal durant deu setmanes a conversar en català amb l'aprenent a fi que aquest guanyi seguretat i fluïdesa parlant en aquesta llengua en un ambient distès, mentre fan noves amistats i s'enriqueixen mútuament. 

  Les persones que estiguin interessades a participar-hi com a voluntàries o com a aprenentes encara hi són a temps, i poden trucar al 977 12 88 61 o enviar un correu electrònic a vxl.reus@cpnl.cat. També poden registrar-se directament al programa a través del web www.vxl.cat, o fer el tràmit a la Biblioteca Infant Pere, entitat col·laboradora del programa.

  Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). El CPNL va iniciar el programa l'any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 ja hi ha participat més de 135.000 parelles


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter