25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Girona Dilluns, 21 d'octubre de 2019

  Alumnes de Bàsic 1 i Bàsic 2 participen en un Taller nàutic al GEN Roses

  Partint d'un projecte elaborat entre el GEN (Grup d'Esports Nàutics de Roses) i l'Oficina de Català de Roses, la finalitat del qual és promoure una sèrie d'activitats relacionades amb l'àmbit dels esports nàutics entre alumnes i parelles lingüístiques, aquest dilluns s'ha organitzat un altre taller nàutic.

  Aquest matí, tècnics de l'equip del GEN ens han introduït al món de la navegació. Ens ha parlat de quins són els vents que més afecten Roses i la zona del golf. També hem après el vocabulari bàsic relacionat amb els nusos mariners i quins són els nusos més utilitzats en aquest àmbit. Ens han explicat la història de cadascun dels nusos, com es fan, les aplicacions que tenen...  Després de la sessió teòrica, hem fet una pràctica: hem muntat un raquero. Tot i que s'havia de sortir a navegar per aplicar els coneixements adquirits durant el taller, el temps d'aquest matí no ens ho ha permès.

  Aquesta és una més d'un conjunt d'actuacions centrades en l'àmbit de l'esport nàutic, planificada amb l'objectiu d'incentivar l'ús oral de la llengua catalana en l'àmbit esportiu i de proporcionar un àmbit nou i atractiu que faciliti el procés d'aprenentatge de la llengua catalana.

  Aquesta col·laboració permet, a l'alumnat dels cursos de català per a adults de l'Oficina de Català de Roses, conèixer una de les entitats més emblemàtiques de la població, el GEN Roses, i sentir-la partícip del seu procés d'adquisició de la llengua catalana.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter