25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Ca n'Ametller Dijous, 31 d'octubre de 2019

  El Correllengua de Pallejà encén el peveter un any més

  Divendres 25 d'octubre s'ha celebrat a Pallejà el Correllengua 2019, amb la participació de l'Oficina de Català de Pallejà, entre d'altres entitats

  L'Oficina de Català (OC) de Pallejà, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha col·laborat en la celebració del Correllengua 2019 mitjançant la presentació de la figura literària de Pere Calders, autor escollit per la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) com a homenatjat enguany, a cura de Jordi Boladeras, tècnic de normalització lingüística de l'OC de Pallejà.

  L'acte ha estat presentat i coordinat per Montserrat Cloquell, representant local de la CAL, i s'hi han fet les activitats que es descriuen seguidament. A la plaça del Castell, lectura del manifest, escrit per Jordi Cuixart, a càrrec de Rosa Mañé, membre de l'Associació Cultural Palafit, i encesa del peveter, amb la participació dels Dimonis de Pallejà. A continuació, a la sala d'actes del Castell, Jordi Boladeras ha presentat la figura literària de Pere Calders; Maria Vallespí i Ernest Marcè, del Grup Antic de Teatre, han fet una lectura dramatitzada de contes de l'autor; i s'ha tancat l'acte amb la participació de diversos membres del grup Xerrem de Pallejà, que també han llegit contes del gran escriptor barceloní.

  Són de destacar tots els col·laboradors que han fet possible l'acte: CAL, Associació Cultural Palafit, Consorci per a la Normalització Lingüística, Biblioteca de Pallejà, Grup Antic de Teatre, Dimonis de Pallejà, Grup Xerrem, MABE Serveis gràfics, i Supermercat Bonpreu.

  Un petit refrigeri ha posat el punt final a un acte bonic i emotiu, en el qual s'han homenatjat un any més la llengua, la cultura i els anhels de llibertat de Catalunya.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter