25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Ca n'Ametller Dimecres, 30 d'octubre de 2019

  Investiguen la desaparició d'un manuscrit molt valuós de la Biblioteca de Pallejà

  Els alumnes del nivell Elemental 1 s'ho han passat molt bé investigant la desaparició d'un pergamí centenari de la Biblioteca de Pallejà. L'activitat, un joc d'escapada, els ha ajudat a descobrir millor la biblioteca per mitjà del treball en equip.

  El dimecres 23 d'octubre, els alumnes de català del nivell Elemental 1, dividits en dos grups, han participat de 16.30 a 18.30 h en un joc d'escapada en les instal·lacions de la bonica Biblioteca de Pallejà.

  Els alumnes han hagut d'anar descobrint les pistes que els han anat acostant al principal sospitós i, finalment, a la resolució del cas. De bon començament, ja han hagut de demostrar la seva perícia detectivesca trobant la clau que els ha permès sortir de la sala d'estudi de la biblioteca, on eren tancats.

  A partir d'aquest moment, han anat avançant amb més o menys dificultats en les seves indagacions fins a obtenir l'èxit final. No cal dir que la resolució del cas obliga els alumnes a enraonar entre ells durant tot el joc i que aquesta suma lúdica i comunicativa contribueix a guanyar confiança i a millorar la fluïdesa en el seu català oral, la qual cosa, en definitiva, és del que es tracta en l'Elemental (B1).

  Finalment, cal agrair i destacar l'atenció i el seguiment per part de l'equip humà de la Biblioteca de Pallejà, que ha estat excel·lent en tot moment.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter