25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Terres de l'Ebre Dimarts, 29 d'octubre de 2019

  Presentació del llibre '100 paraules ebrenques agafades al vol', obra de la filòloga tortosina Teresa Tort

  El dia 25 d'octubre de 2019 va tindre lloc la presentació del llibre '100 paraules ebrenques agafades al vol', de Teresa Tort, a  la Biblioteca de Roquetes, acte organitzat conjuntament per l'Ajuntament de Roquetes i el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE)

  La presentació va anar a càrrec del professor i escriptor Manel Ollé i va comptar amb la presència de l'autora i del regidor de Cultura de Roquetes, Sisco Ollé, i amb una assistència d'na quarantena de persones. L'obra descriu escenes de vida que prenen com a protagonista una paraula concreta, generalment ebrenca o particular d'alguna altra contrada. Cada paraula, agafada al vol, constituïx l'oportunitat per a reflexionar sobre la comunitat de parlants, sobre com s'aprèn una llengua o sobre algun fenomen lingüístic específic. 

  L'autora, Teresa Tort i Videllet (Tortosa, 1967), és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Fa trenta anys que treballa difonent la llengua catalana: primer al Termcat i, des del 1991, al Consorci per a la Normalització Lingüística. Col·laboradora en publicacions locals i mitjans digitals diversos; actualment a 'Racó Català' i a 'L'Eco de Sitges'. És autora del blog de 'VilaWeb' «Agafada al vol» sobre paraules pròpies del parlar tortosí. Ha obtingut premis per relats breus i alguns han estat publicats en llibres col·lectius.

  Enllaços relacionats


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter