25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Barcelona Dijous, 10 d'octubre de 2019

  L’activitat del mes d’octubre de VxL a la Casa Orlandai

  La Casa Orlandai de Sarrià va rebre el dia 9 d'octubre a la tarda 22 persones, voluntàries i aprenents, del programa Voluntariat per la llengua per participar en una activitat de doblatge de cinema en català.

  Lídia Rodríguez, delegada de la delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi, va rebre els participants i va donar la paraula a Llorenç Sena, conseller de Cultura del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, que va va fer un breu repàs a la història del Voluntariat i va engrescar a utilitzar la llengua sense vergonya. Natàlia Oliete, la directora d'Orlandai, va explicar breument la relació que manté amb el CNL de Barcelona i el Voluntariat per la llengua des de fa uns anys, i, finalment, Cristina Morató, coordinadora d'Activitats del CNL de Barcelona, va reconèixer l'esforç d'aprenents i voluntaris per la seva aportació valuosíssima en el foment i ús de la llengua catalana, i Jordi Font, subdirector del CNL de Barcelona, va dirigir unes paraules d'agraïment a tots els assistents.

  Tot seguit, va començar el taller Doblem en català, conduït per Francesc Fenollosa i Ten, professor de l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat de València i traductor i adaptador per al sector audiovisual valencià. Durant un parell d'hores molt divertides els participants van doblar en català preses de pel·lícules, documentals i d'animació infantil. D'aquesta manera, van practicar la llengua catalana en un context atractiu i engrescador com ho és el cinema.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter