25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL l'Heura Divendres, 4 d'octubre de 2019

  Alumnes del CPNL acompanyen la presentació de la segona temporada de Katalanoski

  Quatre alumnes del CPNL han estat entrevistats per Halldor Mar, el músic presentador de "Katalonski", a la roda de premsa de la nova temporada del programa.

  Stefania Georgescu, que anteriorment ha estat alumna del CNL L'Heura i ara hi fa d'aprenenta del Voluntariat per la llengua, ha estudiat des del nivell Bàsic 1 fins al nivell Suficiència 3 al CPNL. A l'entrevista, l'Stefania va explicar que de seguida que va arribar a Catalunya va tenir molt clar com n'era d'important aprendre el català per integrar-se. Posteriorment, quan es va casar amb un català, li va ser molt útil per conèixer la família, i per gaudir del territori en totes les excursions que ha fet amb el seu marit per Catalunya. També quan realitza la seva tasca com a voluntària ensenyant a pintar a nens i nenes. Seguidament, l'Stefania va explicar com n'és de proper el romanès del català i que ambdues llengües comparteixen més de 5.000 paraules, com ara "ou", "porc" o "pruna". Finalment, l'Stefania va convidar a Halldor Mar i a tot l'equip de Katalonski a Romania.

  Des del CNL L'Heura li agraïm a ella i als altres tres alumnes del CPNL: Anastasia Minervina, Marta Chmielewska i Tomas Alexander Nihlen la seva participació a la roda de premsa.

  "Katalonski" és una producció de TV3 amb la col·laboració de Broadcaster Audiovisual Services i La Lupa Produccions, i amb el suport i la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, l'Institut Ramon Llull i el Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència.

  Podeu llegir-ne més en els següents enllaços:

  https://llengua.gencat.cat/ca/detalls/noticia/Halldor-Mar-busca-a-Islandia-els-origens-familiars-en-la-2a-temporada-del-programa-Katalonski-de-TV3

  https://www.ccma.cat/premsa/es-presenta-la-segona-temporada-de-katalonski-ens-agrada-que-la-gent-senamori-del-catala-de-la-nostra-cultura-i-que-facin-dambaixadors/nota-de-premsa/2952177/


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter