25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Barcelona Dimarts, 1 d'octubre de 2019

  28 noves parelles lingüístiques coneixen Sants

  La primera parada de la ruta històrica va ser el parc de l'Espanya Industrial.

  Després de trobar-se a la seu del Districte van fer una ruta pel barri.

  La Delegació de Sants-Montjuïc i el programa Voluntariat per la llengua del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona van organitzar ahir un acte de presentació de parelles lingüístiques. Voluntaris i aprenents es van conèixer al Saló de Plens del Districte, on, primer de tot, van rebre unes breus directrius sobre el funcionament del programa. 

  Tot seguit, Marina Berruezo, consellera del Districte de Sants-Montjuïc, va adreçar unes paraules als assistents i els va expressar que "la llengua és el vehicle per transmetre la cultura".

  A més, Josep Maria Vilarrúbia-Estrany, historiador, va fer una explicació sobre la riquesa històrica i arquitectònica del Saló de Plens. 

  Assumpta Escolà, directora del CNL de Barcelona, va remarcar la sort de poder conèixer espais com l'edifici del Districte de Sants-Montjuïc, gràcies als actes organitzats pel Voluntariat per la llengua i per les delegacions del CNL.

  Un cop finalitzats els parlaments, les 28 noves parelles lingüístiques van fer una ruta pel barri, conduïda per l'historiador Agus Giralt. D'aquesta manera van conèixer-ne pinzellades d'història com el funcionament de la fàbrica tèxtil que hi havia a l'actual parc de l'Espanya Industrial, l'aparició d'un primer mercat del barri a la plaça d'Osca, l'existència d'un refugi antiaeri a la plaça Bonet i Muixí, i la trajectòria cooperativa de La Lleialtat Santsenca.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter